«Φθηνότερο το ψωμί στην Ελλάδα κατά 30%» Απορρίπτουν τα περί «μεσαζόντων» οι αρτοποιοί

«Ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει το ψωμί κατά 30% φθηνότερο απ' ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τρόφιμα, που τα προμηθεύεται κατά 12% ακριβότερα» σημειώνει, σε ανακοίνωσή της -για μια ακόμη φορά- η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε αναφορές, που εντάσσουν τους αρτοποιούς «στους μεσάζοντες που κάνουν πάρτι εις βάρος των καταναλωτών».

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι η χαμηλή τιμή του ψωμιού δικαιολογείται από το ό,τι, όπως προκύπτει από τα κοστολογικά στοιχεία και έρευνες που έχουν εκπονηθεί κατά καιρούς, η συμβολή της πρώτης ύλης, δηλαδή των
αλεύρων, στο ψωμί, αντιστοιχεί στο 30% του κόστους παραγωγής, ενώ το κόστος εργασίας ανέρχεται στο 47%-49%, καθώς τα αρτοποιεία είναι επιχειρήσεις έντασης εργασίας και σημειώνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν, παρά το ό,τι «ο Έλληνας αρτοποιός προμηθεύεται το αλεύρι σε διπλάσια τιμή απ' ό,τι το προμηθεύεται ο Ευρωπαίος αρτοποιός».

Η ομοσπονδία καταλήγει στην ανακοίνωσή της ότι το ψωμί δεν ε
Keywords
Τυχαία Θέματα