Γ.Καρατζαφέρης: «Προτεραιότητα» να πάει κάποιος φυλακή...


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε εκ νέου στα δύο κόμματα εξουσίας, με αφορμή το θέμα της διερεύνησης του σκανδάλου της Siemens και του κινδύνου να παραγραφούν και τα πιθανά αδικήματα της τελευταίας κυβερνητικής περιόδου, εάν κλείσει η Βουλή τον Ιούνιο.Σχολιάζοντας την χθεσινοβραδυνή πρόταση 84 «πράσινων» βουλευτών να συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής, ο κ.Καρατζαφέρης
σχολίασε ότι... «Η πίεση αποδίδει, εντός και εκτός Κοινοβουλίου. ... Αναγκάστηκε χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός να βάλει περίπου 80 βουλευτές του για να συζητήσουμε το πόρισμα να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή», είπε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Alter.

Εκτίμησε μάλιστα ότι οι 30 βουλευτές που χρειάζονται για να συσταθεί Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, «βρίσκονται εύκολα μέσα στο Κοινοβούλιο. Αυτή έχει άλλα καθήκοντα. Έχει καθήκοντα Εισαγγελέα. Μπορεί να ψάξει ταμίες και Ταμεία. Πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια. Το πρώτο πράγμα που με ρωτά ο κόσμος είναι αν θα πάει κάποιος φυλακή. Νομίζω ότι είναι μια προτεραιότητα που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε».

Ειδικά για τον πρώην υπουργό Αμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο υποστήριξε ότι «έκανε λαθεμένους χειρισμούς στην προσπάθεια του να μην χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» αναφερόμενος σε μηνύσεις εναντίον εφημερίδας.

Προσέθεσε επίσης ότι η εισαγγελέας του ΣΔΟΕ Π.Παπανδρέου αναφέρει στο πόρισμα της και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο. «Από τα κεφάλαια που καταβλήθηκαν στους Γερμανούς, το 18% καταβλήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, και το 82% επί κυβερνήσεων ΝΔ» είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

«Τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι "σιαμαίοι" στα σκάνδαλα. Συμμετέχουν και οι δύο σε όλα. Βατοπαίδι, SIEMENS, υποβρύχια, παραποιημένα στατιστικά στοιχεία» εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Keywords
Τυχαία Θέματα