Ισχυρά όπλα βρέθηκαν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό

Άνδρες της Συνοριοφρουράς των ΗΠΑ ανακάλυψαν ισχυρά όπλα --έναν εκτοξευτή ρουκετών, έναν... εκτοξευτή χειροβομβίδων, επιθετικά ημιαυτόματα τουφέκια, πυρομαχικά και εκρηκτικά τύπου C-4 -- σε ένα σάκο εγκαταλελειμμένο σε μια περιοχή στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε, στο Τέξας, ανέφερε η υπηρεσία αυτή χθες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο οπλισμός αυτός σχετίζεται κατά κάποιον τρόπο με τον ‘πόλεμο των ναρκωτικών’ στο Μεξικό.

Η Συνοριοφρουρά ανακάλυψε τα όπλα σε περιοχή κοντά στο Φρόντον, μια μικρή πόλη περίπου 340 χλμ.
νότια του Σαν Αντόνιο. Δεν υπήρξαν συλλήψεις.

Μεξικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η διακίνηση ναρκωτικών επιδεινώνεται λόγω της μεγάλης ζήτησης στις ΗΠΑ ενώ τονίζουν πως οι συμμορίες εξοπλίζονται επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πάνω από 42.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε πόλεμο στα καρτέλ των λαθρεμπόρων ναρκωτικών.

Προχθές, κοντά στην μεθόριο του Μεξικού με τις ΗΠΑ είχαν βρεθεί οι σοροί μιας γυναίκας και ενός άνδρα με ένα απειλητικό μήνυμα προς όσους γράφουν σχετικά με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, υπογεγραμμένο με το γράμμα ‘Z’, που συνήθως χρησιμοποιεί η συμμορία των Zetas.

Τη συμμορία αυτή είχαν σχηματίσει πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων του στρατού, αρχικά ως ομάδα κρούσης ενός καρτέλ, που όμως ανεξαρτητοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα