«Καμιά ανησυχία για ραδιενέργεια στην Ελλάδα»

Διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Θ. ΜωραΐτηΚαθησυχαστικός ως προς τις επιπτώσεις του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία, αλλά και τη λειτουργία του εργοστασίου του Κοζλοντούι, στην Βουλγαρία, ήταν στην απάντηση στη Βουλή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ
Κώστα Αϊβαλιώτη.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός τόνισε με έμφαση πως η κυβέρνηση είναι κάθετα αντίθετη με την πυρηνική ενέργεια και προτάσσει το μοντέλο της πράσινης ενέργειας.

Ειδικότερα, σχετικά με την ενδεχόμενη μόλυνση των ποταμών από το εργοστάσιο του Κοζλοντούι, ο κ. Μωραΐτης αφού καθησύχασε ως προς τις επιπτώσεις στη χώρα μας από το ατύχημα της Ιαπωνίας, σημείωσε πως από την εποχή του Τσέρνομπιλ, έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα δίκτυο μέτρησης επιπέδων ακτινοβολίας: «Πέρα από το συνεχές δίκτυο μετρήσεων, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, διενεργεί και μηνιαίες μετρήσεις σε ποτάμια, όπως ο Νέστος, ο Στρυμόνας και ο Αξιός και δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ρύπανσης από πυρηνικά κατάλοιπα. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για πυρηνική ρύπανση ούτε των υδάτων, ούτε του αέρα, ούτε και του εδάφους».
Keywords
Τυχαία Θέματα