«Κατάρρευση του Ισραήλ» προβλέπει ο Αχμαντινετζάντ






Ξαναχτύπησε… ο Ιρανός Πρόεδρος.

Οι συγκρούσεις στον αραβικό κόσμο θα οδηγήσουν τελικώς στην κατάρρευση του Ισραήλ, προέβλεψε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

«Οι τελευταίες συγκρούσεις δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία στο σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. το Ισραήλ) να επιζήσει καθώς όλες οι εμπλεκόμενες χώρες τάσσονται κατά της κατοχής της Παλαιστίνης», είπε ο Ιρανός πρόεδρος.

Ο Αχμαντινετζάντ
προειδοποίησε τις αραβικές χώρες να μην βασίζονται στις ΗΠΑ και στις συμμάχους τους επειδή «ο βασικός στόχος τους είναι να σώσουν το Ισραήλ».

Πολύ σύντομα θα αναδυθεί μια νέα Μέση Ανατολή χωρίς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ και οι αραβικές χώρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ είναι «ο πιο άπιστος φίλος που μπορούν να έχουν», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή του την Κυριακή το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου κατηγόρησε το Ιράν ότι εμπλέκεται στις υποθέσεις των χωρών της περιοχής. Ο Αχμαντινετζάντ ωστόσο υποστήριξε ότι η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε λόγω πιέσεων από την Ουάσινγκτον. «Οι ΗΠΑ θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις μας με τις χώρες του Κόλπου, αλλά εμείς λέμε σε αυτές τις χώρες ότι δεν θα λύσουν τα προβλήματά τους κατηγορώντας το Ιράν και ότι είμαστε ανοιχτοί σε φιλικές σχέσεις». Είπε μάλιστα ότι το Ιράν θα καλωσορίσει μια νέα εποχή διπλωματικών σχέσεων με την Αίγυπτο έπειτα από τρεις δεκαετίες πολιτικών διενέξεων.

Ο Ιρανός πρόεδρος διέψευσε εξάλλου ότι η χώρα του έχει ένα δίκτυο κατασκοπείας στο Κουβέιτ, όπως υποστηρίζουν οι κουβεϊτιανές αρχές. «Η δήλωση αυτή δεν έχει νόημα (...) Τι διαθέτουν οι Κουβεϊτιανοί που θα θέλαμε εμείς να κατασκοπεύσουμε; Είναι σαφές ότι ξένα χέρια θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια και να δημιουργήσουν προβλήματα» μεταξύ του Κουβέιτ και του Ιράν, είπε, διαβεβαιώνοντας ότι «θα αποτύχουν».

Την περασμένη Πέμπτη το Κουβέιτ είχε ανακοινώσει ότι αποφάσισε να απελάσει Ιρανούς διπλωμάτες τους οποίους κατηγορεί για «συνωμοσία» κατά της ασφάλειάς του, δύο ημέρες μετά την καταδίκη σε θάνατο δύο Ιρανών και ενός Κουβεϊτιανού που κρίθηκαν ένοχοι για κατασκοπεία υπέρ της Τεχεράνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα