Κοινές φοβίες που...φοβίζουν

Φοβάσαι το ύψος, τις αράχνες, τα φίδια; Δεν μπορεί όλο και κάποια φοβία θα έχεις. Μη μου αγχώνεσαι όμως γιατί όλοι έχουμε μία ή και περισσότερες φοβίες.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας οι φοβίες επηρεάζουν περίπου το 10% του ενήλικου πληθυσμού σε παγκόσμια κλίμακα. Όποια και αν είναι όμως η φοβία υπάρχουν θεραπείες για την ορθολογική αντιμετώπισή τους. Ωστόσο μερικές φοβίες είναι πιο συνηθισμένες από άλλες.

Η πιο κοινή φοβία είναι η αραχνοφοβία ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η οφιδιοφοβία
(ο φόβος για τα φίδια δηλαδή) και η υψοφοβία. Αρκετά κοινή ωστόσο είναι η αγοραφοβία (που θεωρείται περισσότερο φοβία του σύγχρονου κόσμου) και η κυνοφοβία (δηλαδή η φοβία για τα σκυλιά).

Στη θέση νούμερο 6 βρίσκεται η αστραποφοβία (φόβος για τους κεραυνούς και τις αστραπές) ενώ ακολουθεί η τρυπανοφοβία (φοβία για τις ενέσεις) και η κοινωνική φοβία, η οποία περιλαμβάνει όλες τις φοβίες που έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές συναναστροφές.

Η πτερομεθανοφοβία (η φοβία δηλαδή για τις πτήσεις) βρίσκεται στην 9η θέση ενώ την πρώτη και κύρια δεκάδα με τις φοβίες ολοκληρώνει η μικροβιοφοβία (φοβία για τα μικρόβια).
Keywords
Τυχαία Θέματα