Λουφάρουν εν ώρα εργασίας

Πιστεύουν ότι έτσι αυξάνεται η παραγωγικότητα τουςΣε έρευνα εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Κροατία, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ερωτηθέντων παραδέχτηκαν πως περνούν ορισμένο από το χρόνο τους κάνοντας πράγματα άσχετα με τη δουλειά τους, εν ώρα εργασίας.

Το 85% των ερωτηθέντων περνά ορισμένο χρόνο εργασίας «σερφάροντας» στο διαδίκτυο, ενώ το 57% προτιμάει να έρχεται σε κοινωνική επαφή με τους συναδέρφους του και το 48% να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου ή μηνύματα στο κινητό.

Σύμφωνα με την έρευνα της MoiPosao το 67% καταφέρνει να περνά απαρατήρητο,
όταν ασχολείται με δραστηριότητες εκτός εργασιακού αντικειμένου, ενώ το 33% έχει «πιαστεί στα πράσα», αλλά το 80% αυτών δεν υπέστη καμία συνέπεια. Αξιοσημείωτο, είναι πως το 4% υπέστη μισθολογική μείωση, ενώ το 16% έλαβε προφορική προειδοποίηση.

Το 30% των ερωτηθέντων απάντησε πως ξοδεύει τουλάχιστον 45 λεπτά της ώρας σε δραστηριότητες που δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο εργασίας του, το 26% μία έως δύο ώρες, ενώ μόλις το 11% δεν δαπανά περισσότερα από 15 λεπτά.

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων εκτιμά πως οι εξω-εργασιακές δραστηριότητές του δεν έχουν καμιά επίπτωση στην παραγωγικότητα, ενώ μάλιστα, το 47% θεωρεί πως τέτοιου είδους δραστηριότητες αυξάνουν την παραγωγικότητα του εργαζόμενου.

Ωστόσο το 77% δήλωσε πως «ξεφεύγει» από τα αυστηρά εργασιακά καθήκοντα, επειδή χρειάζεται περιστατικά κάποιο διάλειμμα από τον εργασιακό φόρτο, ενώ το 21% είπε πως κατ' αυτόν τον τρόπο εκδικείται τον εργοδότη του, για τους χαμηλούς μισθούς που καταβάλλει.
Keywords
Τυχαία Θέματα