Όχι στο μύθο του Πολυτεχνείου


«17 Νοεμβρίου 1973
Στο χώρο του Πολυτεχνείου Αθηνών, οι φοιτητές ξεκινούν την εξέγερση που έμελλε να αποτελέσει την αρχή για την ανατροπή της στυγνής δικτατορίας των συνταγματαρχών, με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών φοιτητών από τις δυνάμεις καταστολής της χούντας».

Αυτό είναι το κεντρικό νόημα, όσων μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα από την τρυφερή τους ακόμα ηλικία, στις σχολικές γιορτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το Μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, φρόντισε για αυτό, θεσπίζοντας
τη γιορτή και, μάλιστα, τιμώντας την αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον ισάξια με τις άλλες δύο Εθνικές μας γιορτές.
Η πραγματικότητα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετική:
Κατ΄αρχήν, η «εξέγερση» του Πολυτεχνείου ΔΕΝ ΑΝΕΤΡΕΨΕ καμμία ΧΟΥΝΤΑ! Σκοπίμως κατά τη γνώμη μου (κι όχι μόνο τη δική μου) αποσιωπείται, ότι η χώρα μετά από την παραίτηση των Απριλιανών, τον Οκτώβριο του 1973, είχε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Σπύρο Μαρκεζίνη, που μοναδικό σκοπό της είχε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, άρα επαναφορά της δημοκρατίας. Αυτό που πέτυχε στην ουσία η «εξέγερση» του Πολυτεχνείου, ήταν να ανατραπεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση μια εβδομάδα αργότερα (25 Νοεμβρίου) από τον Ταξίαρχο Ιωαννίδη και να εγκαθυδριθεί μια δεύτερη δικτατορία που κράτησε 8 ακόμα μήνες!

Ψεύδος πρώτο, λοιπόν!Και δεν αποτελεί τιμή για το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, να στηρίζεται σε ψεύδη για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Υπάρχει όμως και ΔΕΥΤΕΡΟ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΥΔΟΣ στην ιστορία, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Νεκροί του Πολυτεχνείου»!!!Επειδή η Ιστορία είναι πάρα πολύ δύσκολη, όσον αφορά στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, θα πρέπει ο καθένας ο οποίος εκφράζει γνώμη και θέση πάνω σε αυτά, να παραθέτει και κάποια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ στοιχεία ως απόδειξη των ισχυρισμών του. Εγώ θα παραθέσω μερικά:

Πρώτον: ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΕΒΑ,
(κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδύκτιο)

Ένα από τα πρώτα «μελήματα» της κυβερνήσεως Καραμανλή, ήταν να διερευνήσει την υπόθεση Πολυτεχνείου. Το Σεπτέμβριο του 1974, αναθέτει στον γωστό σε όλους μας εισαγγελέα Τσεβά, να συντάξει ένα πόρισμα, σχετικό με τα γεγονότα.
Τα αποτελέσματα του Πορίσματος παραδίδονται στις 14 Οκτωβρίου 1974 και ήταν τα εξής:
Αφού χωρίζει τους νεκρούς σε 4 κατηγορίες (ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ), καταλήγει:«ονόματα νεκρών 46 και 59, αντιστοίχως, περιήλθαν εις χείρας μου και απετέλεσαν αντικείμενον ειδικής, επισταμένης και αγωνιώδους ερεύνης. Αμφότεροι εκυκλοφόρησαν το πρώτον εις την αλλοδαπήν και ο εις εξ αυτών επιμέλεια πολλών γνωστών Ελλήνων, εις το εξωτερικόν κατά την εποχήν της Δικτατορίας ευρισκομένων. Είναι αμφότεροι ελλιπείς κατά τα στοιχεία των και η επ' αυτών έρευνα εις ουδέν το συγκεκριμένον απέληξε»«Παραμένει βεβαίως πάντοτε το ερώτημα: Τι εγένοντο τα πτώματα των νεκρών τούτων και διατί οι οικείοι των εξακολουθητικώς σιωπούν;»Δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός....

Δεύτερον: ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΑΜΠΑΝΗ
(κυκλοφορεί ελεύθερα στο δι
Keywords
Τυχαία Θέματα