Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Μιζουράτα

Με τη χρήση ολμοβόλων και πυροβολικούΟι δυνάμεις που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζουν σήμερα την πόλη Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και το σημαντικότερο προπύργιο των εξεγερμένων που έχει απομείνει στο δυτικό τμήμα της
χώρας, έχει περικυκλωθεί και δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις του Καντάφι για εβδομάδες. Εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί στις μάχες στην πόλη αυτή.

«Ο βομβαρδισμός άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίζεται, με τη χρήση ολμοβόλων και πυροβολικού. Αυτό είναι φανερά τρομοκρατία. Ο βομβαρδισμός έχει στόχο κατοικημένες περιοχές. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν απώλειες, αλλά δεν ξέρουμε πόσες», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Τζεμάλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κατά τον σφοδρό βομβαρδισμό της Μιζουράτα και της περιοχής του λιμανιού της.

Η Μιζουράτα δεν διαθέτει κανονικό νοσοκομείο και οι γιατροί που εργάζονται σε μία αυτοσχέδια κλινική δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον αριθμό των τραυματιών από τις συγκρούσεις.

«Η ιατρική κατάσταση παραμένει δύσκολη», σημείωσε και ο Τζεμάλ. «Απομένουν πολλοί που πρέπει να απομακρυνθούν (για να διακομισθούν σε νοσοκομεία). Αδελφές χώρες έχουν δεσμευτεί για βοήθεια η οποία βρίσκεται καθ'οδόν», προσέθεσε.

Οι επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων που γίνονται υπό την εντολή του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων στη Μιζουράτα δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να σταματήσουν τις επιθέσεις του λιβυκού στρατού.
Keywords
Τυχαία Θέματα