Πήρε το βαθμό στην πρεμιέρα με… «γλυκόπικρη» γεύση η Εθνική



Επιμέλεια: Βαρβάρα Φανίδη

Θετική ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής μας κόντρα στην Πολωνία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκότημα έφερε ισοπαλία 1-1 κόντρα στους διοργανωτές και πήραμε τον πρώτο μας βαθμό στην διοργάνωση.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπορούσε τη νίκη, αλλά το χαμένο πέναλτι και οι δέκα παίκτες που αγωνίστηκε η ομάδα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν οι παράγοντες που δε νίκησε
Το ματς είχε δύο διαφορετικά ημίχρονα, με την Πολωνία να είναι λίγο καλύτερη από εμάς και πήρε το προβάδισμα με τον Λεβαντόφσκι στο 17′. Ύστερα ήρθε η άδικη αποβολή του
Παπασταθόπουλου στο 42′ , με δύο κίτρινες κάρτες… «εφεύρεση» του Ισπανού ρέφερι Βελάσκο Καρμπάγιο.

Όμως τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο και η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη για τη ισοπφάριση, αλλά και για τη νίκη. Ο Σαλπιγγίδης, που πήρε τη θέση του Νίνη στο ημίχρονο, έφερε το ματς στα ίσα στο 50′, ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη. Όμως μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά ο Καραγκούνης δεν κατάφερε να νικήσει τον Τίτον, στο πέναλτι που κέρδισε ο «Σάλπι».
Η εικόνα του ματς

Με ένα καθαρό 4-4-2 ξεκίνησε η Εθνική ομάδα κόντρα στην Πολωνία. Η πρώτη ευκαιρία για την Ελλάδα έγινε αρκετά νωρίς και συγκεκριμένα στο 2΄. Ο Καραγκούνης κέρδισε φάουλ από τον Βασιλέφσκι κοντά στην μεγάλη περιοχή της Πολωνίας, αλλά.

Στην επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο 4’ οι Πολωνοί βγήκαν μπροστά με τους Λεβαντόφσκι και Μουράφσκι, αλλά ο Παπασταθόπουλος αρχικά και ο Χαλκιάς με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά επιθετικά, θέλοντας να πάρουν μερικά μέτρα περισσότερο από τους Έλληνες, καθώς με τους Πίστσεκ και Πολάνσκι ήθελαν να οργανώσουν το παιχνίδι.

Στο 10΄ ο Γκέκας έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την Ελλάδα. Ο διεθνής στράικερ πήρε την γυριστή κεφαλιά από το φάουλ του Καραγκούνης, ο οποίος εκτελούσε όλα τα στημένα, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ.

Όμως οι Πολωνοί βρήκαν τις λύσεις από την αριστερή πλευρά, καθώς ο Χολέμπας ήταν εκτός κλίματος, αλλά ευτυχώς ο Λεβαντόφσκι στο 15΄δεν κατάφερε να νικήσει τον Χαλκιά, παρά την παρακινδυνευμένη έξοδο που έκανε.

Λάθος από αριστερά και 1-0
Τελικά η ζημιά δεν άργησε να γίνει. Η αδυναμία στην αριστερή πλευρά απλά «φώναζε» και δεν άργησε να το πληρώσουμε. Στο 17΄ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Πίστσεκ και η αδράνεια της άμυνας της Εθνικής ομάδας ήταν τέτοια που ο επιθετικός της Ντόρντμουντ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και διοργανωτές.

Στο 22΄η Ελλάδα έκανε ουσιαστικά την πρώτη της φάση στην αναμέτρηση με τον Κατσουράνη, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σέζνι.

Η Ελλάδα προσπαθούσε να συνέλθει από την ψυχρολουσία του γκολ των Πολωνών. Η Εθνική έπρεπε να εκμεταλλευθεί κυρίως την ταχύτητα του Νίνη από τα δεξιά και την τεχνική του Σαμαρά από τα αριστερά. Οι Πολωνοί δεν είναι ομ
Keywords
Τυχαία Θέματα