Πορτοκαλόπιτα.


Υλικά.1 πακέτο φύλλο κρούστας.1 ποτήρι ελαιόλαδο.1 ποτήρι ζάχαρη.Ξύσμα από 1 πορτοκάλι.1 φακελάκι baking powder (20 gr).1 βανίλια.4 αυγά.1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%.ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.2 ποτήρια ζάχαρη.3 ποτήρια νερό.Χυμό από ένα πορτοκάλι και αν επιθυμούμε και ξύσμα από πορτοκάλι.Εκτέλεση.Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Τότε προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Έπειτα αφήνουμε
λίγο το φύλλο να στεγνώσει και κομματιάζουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια. Αφού το κομματιάσουμε, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά, μέχρι να μουσκέψει καλά το κομματιασμένο φύλλο.Έπειτα, βουτυρώνουμε ένα ταψί (διαμέτρου 32εκατοστών) και αδειάζουμε όλο το υλικό.Εν τω μεταξύ, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 175 βαθμούς.Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρώς.Αφήνουμε την πο
Keywords
Τυχαία Θέματα