Πρίγκιπας και με το... νόμο

Αίρονται τα νομικά κωλήματα για την εξαγορά μετοχών της ΠΑΕΤην τροποποίηση της νομοθεσίας που απαγορεύει σε ξένους υπηκόους να έχουν στην ιδιοκτησία τους ελληνικές ΠΑΕ, προανήγγειλε σε συνέντευξη του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, τονίζοντας πως τα κριτήρια δεν θα είναι πλέον εθνικά, αλλά φερεγγυότητας. Διαβάστε τι είπε για την εξέλιξη της υπόθεσης των στημένων αγώνων, το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό
Βόλου, την Καβάλα και του συνδέσμους φιλάθλων.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ, ο Παύλος Γερουλάνος αποκάλυψε πως η νομοθεσία αλλάζει άμεσα και πλέον οι φερέγγυοι ξένοι επενδυτές, είτε είναι Άραβες, είτε Ρώσοι ή οτιδήποτε, θα μπορούν να εισέλθουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από έλεγχο.

Ο υπουργός Πολιτισμού είπε συγκεκριμένα:

«Θα υπάρξει αλλαγή στο νομοσχέδιο. Ο νόμος αυτός γράφτηκε για μια άλλη εποχή. Πρέπει να έχουν κάποια υπόσταση αυτοί οι επιχειρηματίες που προέρχονται από το εξωτερικό. Δεν πρέπει να είναι εθνικά τα κριτήρια, αλλά κριτήρια φερεγγυότητας. Να λειτουργούν, δηλαδή, στο πλαίσιο που ορίζει η πολιτεία.

Στο αγγλικό ποδόσφαιρο για παράδειγμα, έχουν μπει Ρώσοι που μπορεί να μην πλούτισαν με το ευαγγέλιο στο χέρι, αλλά λειτουργούν όπως επιβάλει η αγγλική πολιτεία, γιατί υπάρχουν κανόνες».

Αναλυτικά όσο ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος για τα θέματα της επικαιρότητας:


Για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της αθλητικής και της ποινικής δικαιοσύνης:

Αθλητική και ποινική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητοι χώροι. Η πολιτεία δεν βάζει κανέναν στη φυλακή και αυτό είναι ευτυχές. Πρέπει όμως η πολιτεία να συνταχθεί για να πετύχουμε ορισμένα πράγματα. Εμείς έχουμε τον πρώτο λόγο και το πρώτο βήμα αλλά ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εγώ θεωρώ ότι η δικαιοσύνη κάνει αυτό που πρέπει. Βλέπω βήματα με θετικές διαθέσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα και αποφάσεις που θα μας κάνουν εντύπωση. Δεν πρέπει, όμως, να μας απογοητεύει αυτό.

Για το φαινόμενο τα πρωτοβάθμια όργανα να καταδικάζουν και τα δευτεροβάθμια να αθωώνουν:

Οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να είναι συνεπής. Να μην κρίνουν με άλλα κριτήρια τα ίδια πράγματα. Πρέπει να υπάρχει συνέπεια. Δεν πρέπει όμως να υπάρχουν και ακραίες αντιδράσεις. Χρειάζεται νηφαλιότητα. Όλοι όσοι εμπλέκονται πρέπει να συμβάλουν.

Για τη δυνατότητα παρέμβασης της πολιτείας στο αυτοδιοίκητο που τείνει να γίνει ασύδοτο:

Το αυτοδιοίκητο είναι ένας θεσμός, μια παραδοχή που έχει τα όρια του. Αυτά τα όρια έχουν ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους. Ας εξαντλήσουμε πρώτα τα όρια που έχει η πολιτεία στη διάθεση της και μετά ας μπούμε και στο αυτοδιοίκητο. Αν θέλουμε μπορούμε να μπούμε.

Για το κατά πόσο ισχύει ότι επηρέασε τις αποφάσεις της ΕΕΑ για Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα και τι έγινε στις υποθέσεις αυτές:

Ο πολιτικός μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα. Ένα τηλέφωνο ενός δευτερολέπτου χρειάζεται. Αν
Keywords
Τυχαία Θέματα