«Προτιμότερο να χρηματοδοτούμε την Ελλάδα παρά να την αφήσουμε να χρεοκοπήσει»

Μετά τον υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, αυξάνονται οι «αισιόδοξες» φωνές συμπαράστασης στη Γερμανία, για το θέμα της Ελλάδας. Σήμερα, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild, ο γραμματέας των Γερμανών Φιλελευθέρων, Πάτρικ Ντέρινγκ, δήλωσε ότιη χρεοκοπία και η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε για
τη Γερμανία χειρότερες συνέπειες απ’ ό,τι οποιοδήποτε πακέτο οικονομικής βοήθειας. «Αντιλαμβάνομαι πλήρως το γεγονός ότι οι πολίτες αγωνιούν λόγω του ύψους της χρηματικής βοήθειας για την Ελλάδα και για την εξάρτηση από τις χρηματαγορές», επισημαίνει στη συνέντευξή του ο Γερμανός πολιτικός, σημειώνοντας πάντως ότι «τώρα οι Έλληνες εφαρμόζουν όσα έχουν υποσχεθεί».

Κληθείς να σχολιάσει τις εισηγήσεις Γερμανών πολιτικών για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Ντέρινγκ καλεί τους πολιτικούς που εκλέγονται στη Γερμανία να ενδιαφέρονται για αποφάσεις που λαμβάνονται στη χώρα τους. «Δεν χρειάζεται να σπάμε το κεφάλι μας για αποφάσεις που η Ελλάδα μπορεί να λάβει μόνη της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση των Ελλήνων, ο κ. Ντέρινγκ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι οι περισσότεροι αναγνωρίζουν την προσφορά της χώρας του. Παρατηρεί ωστόσο ότι «κάποιοι πολιτικοί, προ πάντων της αντιπολίτευσης, προτιμούν να βρίζουν την Ευρώπη παρά να κατονομάζουν τα δικά τους σφάλματα».

«Με θλίβει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα απ΄ όσες βρίσκονται σε δυσκολία, όπου δεν υπάρχει ευρεία συμμαχία η οποία να υποστηρίξει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Ποτέ δεν είναι αργά για έναν λόγο ευχαριστίας και αναγνώρισης για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι. Έτσι, ο Έλληνας Πρόεδρος θα μπορούσε να συμβάλει στο να πέσουν οι τόνοι παρά να οξύνει τη διαμάχη».
trelokouneli.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα