Σε «νευρική κρίση» το ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα-σοκ

Καζάνι που βράζει η Κοινοβουλευτική ΟμάδαΟριακή είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, μετά και την είδηση της αναβολής της τηλεδιάσκεψης με την τρόικα, που προκάλεσε νέες φήμες και σενάρια.

Το Μαξίμου επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, καθώς επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι χθες κατά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης έθεσε ανοικτά το ζήτημα και στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και τουλάχιστον άλλοι δύο συνάδελφοί του, (οι
πληροφορίες μιλούν για τον Α. Λοβέρδο και τον Χάρη Καστανίδη) στη λογική ότι η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος της συνεχούς επιβολής μέτρων, με δεδομένη πλέον την αρνητική στάση του Α. Σαμαρά και της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, διαψεύδονται πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο και τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη να έχουν θέσει βέτο σε αιτήματα της τρόικας για νέες περικοπές (σε επιδόματα και πρόωρες συντάξεις αντιστοίχως).

Το 24h.gr, συνομίλησε τόσο με τον κ. Λοβέρδο όσο και με τον κ. Κουτρουμάνη οι οποίοι διέψευδαν σχετικές πληροφορίες, αν και αυτήν την ώρα κυκλοφορούν πλήθος φημών και πληροφοριών για το τι ζητά η τρόικα ενόψει της τηλεδιάσκεψης και αυτό που έχει βεβαιωθεί είναι ότι ζητά μόνιμα μέτρα για τη μείωση των κρατικών δαπανών (λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι και μείωση συντάξεων) που ακόμα όμως δεν γνωρίζουμε τη μορφή των εξαγγελιών.

Παράλληλα, το 24h.gr συνομίλησε με συνεργάτες της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου η οποία διαψεύδει πως προχώρησε σε πρόταση να περάσουν τα νέα μέτρα από τη Βουλή από 180 βουλευτές. «Κάτι τέτοιο θα είχε νόημα τον Νοέμβριο εφόσον υπάρχει η νέα σύμβαση . Όχι τώρα» απαντούν κύκλοι της υπουργού Παιδείας.

Με αυτά τα δεδομένα και με τα σενάρια πρόωρων εκλογών να ενισχύονται και από τους ίδιους τους υπουργούς πλέον, το κοινοβουλευτικό επιτελείο του πρωθυπουργού προσπαθεί να «μαζέψει» το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σκέπτονται σοβαρά το δρόμο της παραίτησης ώστε να μην αναγκαστούν να ψηφίσουν ή να μη ψηφίσουν νέα μέτρα, ενώ δεν σταματούν και οι φήμες ότι κάποιοι είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχος είναι σε ανοικτή γραμμή με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρ. Πρωτόπαπα, δέχεται συνεχώς βουλευτές στο γραφείο του και η εκτίμηση των συνεργατών του πρωθυπουργού είναι ότι η κατάσταση «θα μαζευτεί, εφόσον η τηλεδιάσκεψη απόψε καταλήξει θετικά».
Keywords
Τυχαία Θέματα