Στην βουλή η δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων









Μέσα στις επόμενες 48ώρες η δικογραφία με τις αποκαλύψεις της Realnews για την υπόθεση των υποβρυχίων θα βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων της βουλής.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές και οι παρεμβάσεις βουλευτών. Η Ελίζα Βόζενμπεργκ έφερε το θέμα στη Βουλή την ώρα που η εισαγγελία Πρωτοδικών απέστειλε κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση στα πρώτα 37 πρόσωπα
για την υπόθεση.

Η βουλευτής της ΝΔ επικαλείται τις αποκαλύψεις της Realnews, κάνει λόγο για «κουκούλωμα» της υπόθεσης και ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση του σκανδάλου αλλά και ποιες ενέργειες έχουν γίνει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Ειδικότερα τα ανωτέρω δημοσιεύματα της «Realnews» αποκαλύπτουν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, επικαλούμενα τη σχετική έρευνα της Εισαγγελίας Μονάχου και παραθέτοντας με κάθε λεπτομέρεια τη σκοτεινή διαδρομή των προμηθειών, οι οποίες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και συνδέονται με τα 1,14 δισεκατομμύρια ευρώ, που κόστισε η αγορά των υποβρυχίων» αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης της η Ελίζα Βόζενμπεργκ και συνεχίζει «επιπρόσθετα ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ουδέποτε έδωσε πειστική απάντηση ως Υπουργός Εθνικής άμυνας σχετικά με τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού και την απευθείας ανάθεση επί των ημερών του στη γερμανική κοινοπραξία Ferrostaal/HDW για τη ναυπήγηση τριών συν ενός υποβρυχίων».

Επίσης με δηλώσεις του στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος μίλησε για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και της Siemens. «Προμηθευτήκαμε υποβρύχια με την διαδικασία του μυστικού και κατεπείγοντος, που έμειναν στα χαρτιά. Δεν ήταν μόνο ότι γέρνανε αλλά στην πορεία αυτών των ετών το σκάνδαλο αυτό χτίζεται ως πυραμίδα» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος, που ανέφερε ότι ζητήθηκε το άνοιγμα όλων των λογαριασμών όπου οι ορκωτοί λογιστές βρήκαν σοβαρές διαφορές για τον Α. Τσοχατζόπουλο και τον Θ. Τσουκάτο.

«Το ΣΔΟΕ πρέπει να έχει βρει διαδρομές χρήματος και εταιρείες που θα δούμε και στη Siemens. Θα δείτε ότι η πορεία του χρήματος είναι η ίδια» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και σημείωσε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι η αγορά των υποβρυχίων έγινε μετά από εισήγηση του Πολεμικού Ναυτικού. «Το φοβερό είναι δεν ρωτήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό. Έγινε απευθείας ανάθεση μέσω της ΕΤΒΑ» είπε ο Πάνος Καμμένος.
Keywords
Τυχαία Θέματα