Συνομιλίες Obama-Ερντογάν με θέμα την κρίση στη Λιβύη

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος,συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και τον εμίρη του Κατάρ είχε χθες το βράδυ ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, ο οποίος επιζητεί την διεύρυνση της συμμετοχής στις συμμαχικές στρατιωτικές επιθέσεις στις λιβυκές δυνάμεις και να διευκρινιστεί το θέμα της ηγεσίας της αποστολής στη Λιβύη.

Κατά τη συνομιλία που είχε ο πρόεδρος Οbama με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η αποστολή
αυτή «θα απαιτήσει μια ευρείας βάσης διεθνή προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων των αραβικών κρατών, για την εφαρμογή και την επιβολή των αποφάσεων του Ο.Η.Ε., η οποία θα στηρίζεται στις εθνικές συμβολές και θα καταστεί δυνατή μέσω των μοναδικών πολυεθνών ικανοτήτων διοίκησης και ελέγχου του ΝΑΤΟ, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα».

Οι Οbama και Ερντογάν επανέλαβαν εξάλλου ότι «υποστηρίζουν πλήρως» την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. που δίδει άδεια για τη λήψη «όλων των απαραίτητων μέτρων» για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη.

Παράλληλα, η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα μετάσχει σε μαχητικές αποστολές στη Λιβύη.
Keywords
Τυχαία Θέματα