Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμμετάσχουν στη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμμετάσχουν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των δυνάμεων του Καντάφι στη Λιβύη, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζεράρ Λονγκέ.

Τα ΗΑΕ έχουν ήδη στείλει πολεμικά αεροσκάφη στις αεροπορικές βάσεις της συμμαχίας στη Μεσόγειο ώστε να συνδράμουν τις προσπάθειες των
δυτικών δυνάμεων να επιβάλουν την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη που αποφάσισαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Παράλληλα ο ηγέτης του Κατάρ, του μοναδικού αραβικού κράτους που έχει αναγνωρίσει τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη στοχεύουν στην προστασία των αμάχων και ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

"Το λιβυκό ζήτημα είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα με στόχο την προστασία των πολιτών και τίποτα άλλο. Επομένως είναι ο λιβυκός λαός που θα αποφασίσει για το μέλλον του", ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera ο εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι .

Ο εμίρης του Κατάρ πρόσθεσε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο.

"Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρίσκεται εκεί εξαιτίας της αδυναμίας του Αραβικού Συνδέσμου", είπε.

"Μετά τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί ευτυχώς ο Αραβικός Σύνδεσμος θα παίξει το ρόλο του επειδή δύναται να πράξει ό,τι πράττει το ΝΑΤΟ".

www.nooz.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα