Τι τυρί...να επιλέξεις...τώρα τον χειμώνα......


Η εποχή του χειμώνα, επιβάλει την κατανάλωση γαλακτοκομικών σε μεγαλύτερη ποσότητα εν συγκρίσει από την εποχή της ανοιξης και του καλοκαιριού.
Διάφορα είδη τυριών με διάφορες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά αποδίδει το κάθε τυρί.

To παραδοσιακό τυρί της Ηπείρου, το οποίο έχει μαλακή δομή, κρεμώδες και υπολευκο. Ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό σε λίπος, αποδίδει μόλις 13.8% και πρωτεϊνη 9.8%.

To παραδοσιακό τυρί των Κυκλάδων, καλείται ως κοπανιστή. Αποδίδει 19.5% λίπος και ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό σε πρωτεϊνη 16.7%.

To παραδοσιακό τυρί Κρήτης,
η γραβιέρα. Θεωρείται τυρί υψηλής ποιότητας και προσφέρεται για κατανάλωση με οποιονδήποτε συνδυασμό. Ιδιαίτερα πλούσιο σε λίπος και πρωτεϊνη. Αποδίδει 34% λίπος και 26% πρωτεϊνη.
Η παρμεζάνα, θεωρείται τυρί χαμηλών λιπαρών με μεγάλη ποσότητα ασβεστίου.

To παραδοσιακό τυρί Μυτιλήνης, ή αλλιώς ως λαδοτύρι. Άξιας προσοχής, είναι η 3μηνη συντήρηση του, στο ελαιόλαδο. Υψηλό σε λίπος, αποδίδει 30
Keywords
Τυχαία Θέματα