Τους έλεγαν ότι είναι από την Πρόνοια και τους λήστευαν


Αδίστακτοι κακοποιοί λήστευαν και κακοποιούσαν ηλικιωμένους, αφού πρώτα κατάφερναν να τους παραπλανήσουν. Δήθεν ότι εργάζονταν στην Πρόνοια…

Σύμφωνα με καταγγελία μιας 86χρονης από το χωριό Πλατάνι Χανίων, το Σάββατο το απόγευμα ένας άγνωστος άνδρας την επισκέφθηκε και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφού της δήλωσε ψευδώς ότι είναι υπάλληλος της Πρόνοιας, έδωσε την δυνατότητα σε τρείς αγνώστους άνδρες να εισέλθουν από ανασφάλιστο παράθυρο εντός της οικίας, και αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριάντα ευρώ, τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί που αναζητούσαν τους δράστες,
εντόπισαν χθες το βράδυ στο Λιμάνι της Σούδας, τέσσερις νεαρούς Έλληνες ηλικίας 35, 33, 33 και 19 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν για Πειραιά. Κρίθηκαν ύποπτοι, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων όπου αφού αναγνωρίσθηκαν από την παθούσα ως δράστες της κλοπής σε βάρος της, συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα όι νεαροί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που κτυπούσε κυρίως ηλικιωμένους.

Την περασμένη Παρασκευή δύο από τα μέλη της συμμορίας είχαν επιτεθεί και δέσει μέσα στο σπίτι της μια 85χρονη στο χωριό Μορώνι Ηρακλείου. Μάλιστα απειλώντας την ότι θα τη βιάσουν την υποχρέωσαν να τους δώσει την πενιχρή της σύνταξη – γύρω στα 340 ευρώ - και το χρυσό σταυρό που φορούσε στο λαιμό.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι τέσσερις αδίστακτοι κακοποιοί έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες σε βάρος υπέργηρων ατόμων, το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Δυτική Κρήτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα