BMW DIESEL για μεγαλύτερη οικονομία στις μετακινήσεις σας!

Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας BMW EfficientDynamics και παράλληλα με την εξέλιξη συστημάτων κίνησης μηδενικών ρύπων, σημειώνονται και νέα επιτεύγματα στην απόδοση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.
Σημαντική συμβολή είχε το λανσάρισμα μιας νέας γενιάς βενζινοκινητήρων και κάποιων πετρελαιοκινητήρων τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo. Με αυτό το τεχνολογικό πακέτο και την εισαγωγή
του Auto Start Stop σε πολλά ακόμα μοντέλα, η σχέση μεταξύ οδηγικών επιδόσεων και κατανάλωσης βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, το νέο ECO PRO mode παρέχει πρόσθετες δυνατότητες για μείωση της κατανάλωσης στην καθημερινή οδήγηση.
Η BMW προσφέρει μία ποικιλία νέων...βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων μοντέλων με βελτιστοποιημένη απόδοση και πλείστα χαρακτηριστικά που μειώνουν την κατανάλωση και τους ρύπους. Οι τελευταίες τεχνολογίες BMW EfficientDynamics προσφέρονται στάνταρ με αυτά τα οχήματα. Συγκριτικά με άλλους κατασκευαστές που παρέχουν κάτι παρόμοιο μόνο σε ειδικά μοντέλα ή με πρόσθετο κόστος, η BMW έχει επιτύχει μία αξιοσημείωτη μείωση στους ρύπους από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων της στους δρόμους.
Η νέα BMW Σειρά 1, που πρόσφατα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011 ωφελείται επίσης από τις πρόσφατες εξελίξεις του BMW EfficientDynamics. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει δύο μέλη της νέας σειράς βενζινοκινητήρων και τρεις υπεραποδοτικούς κινητήρες diesel με ισχύ από 100 kW/136 hp έως 135 kW/184 hp. Το Auto Start Stop και η λειτουργία Driving Experience Control με ECO PRO mode προσφέρονται στάνταρ σε συνδυασμό με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια.
Όπως η προκάτοχός της, η νέα BMW Σειρά 1 εφοδιάζεται στάνταρ με ποικίλες τεχνολογίες BMW EfficientDynamics. Η λειτουργία Auto Start Stop διατίθεται σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο και το προαιρετικό, οκτατάχυτο αυτόματο. Επίσης, το ECO PRO mode ενεργοποιείται μέσω του διακόπτη Driving Experience Control.
Στη γκάμα μοντέλων θα προστεθεί αργότερα η BMW 116d EfficientDynamics Edition, με μέση κατανάλωση 3,8 lit. / 100 km και εκπομπές CO2 99 grams/km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών (προκαταρκτικά νούμερα).
Συνεχής βελτιστοποίηση: τετρακύλινδρος turbo diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και αυξημένη απόδοση.
Οι 2-λιτροι κινητήρες diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo έχουν βελτιστοποιηθεί περαιτέρω ως προς τη ροπή και την κατανάλωση – χάρη στις μειωμένες απώλειες τριβής, σε ένα θερμοδυναμικά βελτιστοποιημένο υπερσυμπιεστή με τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας και στην τελευταία γενιά συστήματος άμεσου ψεκασμού Common Rail με ηλεκτρομαγνητικά μπεκ. Με μέγιστη ισχύ 135 kW/184 hp διαθέσιμη στις 4000 rpm, αύξηση 5 kW συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, και μέγιστη ροπή 380 Nm (+ 30 Nm) μεταξύ 1750 και 2750 rpm, η νέα BMW 120d υπόσχεται τώρα ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις. Για επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h απαιτούνται 7,2 δεύτερα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 228 km/h. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση έχει μειωθεί στα 4,5 - 4,6 lit./100 km και οι εκπ
Keywords
Τυχαία Θέματα