DRIFTWARS: Κανόνες Βαθμολογίας 2011


Παρακάτω θα κάνουμε μια πιο λεπτομερή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο θα βαθμολογούμε στα DriftWars για το 2011. Οι βασικές αλλαγές σε σχέση με την περσινή χρονιά έχουν να κάνουν με τον τρόπο που γίνεται η τελική κατάταξη μετά τα διπλά αλλά και τη συγκομιδή βαθμών μετά το πέρας κάθε γύρου.
To Drift είναι οριακή οδήγηση, όπου ο οδηγός προσπαθεί να διανύσει την βαθμολογούμενη διαδρομή με την μεγαλύτερη ταχύτητα, την μεγαλύτερη γωνία πλαγιολίσθησης την σωστή γραμμή και τον πιο θεαματικό και πιεστικό τρόπο στον αντίπαλο. Flat Out οδήγηση
κοντά στα όρια κάθε αυτοκινήτου. Κάθε διπλή μάχη είναι και μια ξεχωριστή περίπτωση και για αυτό το λόγο είναι πολύ δύσκολη η θέση των βαθμολογητών. Η επιτροπή βαθμολόγησης αποτελείται από 2-3 κριτές ανάλογα με την πίστα και τις ανάγκες της, οι οποίοι βαθμολογούν βασικές αρχές που ακολουθούνται και αποτελούν κριτήρια βαθμολόγησης για κάθε οδηγό.
Κριτήρια βαθμολόγησης1) Αγωνιστική γραμμήΤο πρώτο σκέλος κάθε γύρου των DriftWars οι κριτές ...εξηγούν αναλυτικά την προτεινόμενη αγωνιστική γραμμή και αν υπάρχουν clipping points και drift zones. Τα πρώτα ορίζουν τις εσωτερικές γραμμές και τα δεύτερα τις εξωτερικές. Αυτά δεν είναι υποχρεωτικά και υπάρχουν κυρίως για να βοηθησουν τους οδηγούς για να ακολουθήσουν την προτεινόμενη γραμμή. Οι οδηγοί λοιπόν θα πρέπει να περνάνε τα αυτοκίνητά τους συνέχεια πάνω από αυτές τις γραμμές με την μεγαλύτερη ταχύτητα και τις μέγιστες δυνατές γωνίες driftαρίσματος. Οι παραπάνω αγωνιστικές γραμμές είναι τρομερά σημαντικές για ένα πετυχημένο driftάρισμα, κάτι πέρα από αυτές αφαιρεί βαθμούς από το πέρασμα
2) Γωνία πλαγιολίσθησης – Μεταφορές βάρουςΗ γωνία πλαγιολίσθησης είναι η γωνία που έχει το αυτοκίνητο σε σχέση με την πορεία του. Σημαντική είναι η γωνία από την είσοδο μέχρι την κορυφή της κάθε στροφής, όπου το αυτοκίνητο πρέπει να πιάνει τη μέγιστη γωνία πλαγιολίσθησης από την αρχή και βίαια και όχι να την αυξάνει σταδιακά με τη βοήθεια της δύναμής του. Επίσης, η άυξηση της γωνίας με την δύναμη, αποτελεί συντηρητική οδήγηση και αφαιρεί πόντους. Επίσης, η υπερβολική γωνία πλαγιολίσθησης στις εξόδους των στροφών που μειώνουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου μπορεί να μειώσουν την βαθμολογία. Τεράστια σημασία παίζει η εναλλαγή πορείας του αυτοκινήτου. Βίαιες, γρήγορες στο σωστό μέρος και με τον σωστό τρόπο βαθμολογούνται θετικά. Εδώ φαίνεται και η ικανότητα του οδηγού να ελέγχει με επιδεξιότητα το αυτοκίνητό του, πραγματοποιώντας απότομες μεταφορές βάρους. Οι γρήγορες και ακριβείς εναλλαγές βάρους του αυτοκινήτου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη βαθμολογία του οδηγού και οι οδηγοί που τις πετυχαίνουν με επιτυχία έχουν το πλεονέκτημα στη βαθμολόγησή τους. Επίσης οι ελιγμοί αυτοί πρέπει να γίνονται με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια στον ελάχιστο χρόνο, δείχνοντας στον κριτή ότι υπάρχει ακρίβεια χειρισμών και σιγουριά κινήσεων. Όταν δίνεται η εντύπωση ότι κάποια πράγματα γίνονται στην τύχη ή ότι ο οδηγός παλεύει να το σώσει τότε αφαιρούνται βαθμοί.
3) Ροή - ταχύτηταΗ ταχύ
Keywords
Αναζητήσεις
κανονες drift
Τυχαία Θέματα