Diesel μοντέλα Audi

Σε συνέχεια της τροπολογίας που ψηφίστηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011 σχετικά με την άρση του περιορισμού κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων επιβατικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης στις περιοχές των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι όσον αφορά τους κινητήρες TDI της Audi:
Οι κινητήρες τεχνολογίας TDI έκαναν ντεμπούτο το 1989. Η Audi παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με κινητήρα turbo diesel άμεσου ψεκασμού στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA). Η επιτυχία ήταν αναμενόμενη και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έλθουν.
Ένα στα δύο αυτοκίνητα Audi που πωλείται σήμερα παγκοσμίως είναι...πετρελαιοκίνητο. Αυτό που σήμερα θεωρείται αυτονόητο, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση πριν 20 χρόνια. Τότε, η Audi έφερε την επανάσταση στην αγορά αυτοκινήτου με τον πρώτο TDI κινητήρα 2.5 λίτρων. Εν τω μεταξύ, εξελίξεις όπως η τεχνολογία Common-Rail έκαναν τον κινητήρα TDI ακόμα πιο αποδοτικό. Τα πιεζοηλεκτρικά μπεκ φροντίζουν για μια πιο καλή και με μεγαλύτερη ακρίβεια κατανομή του καυσίμου.
Έτσι, από την εμφάνιση του πρώτου TDI έως σήμερα, οι κινητήρες έγιναν οικονομικότεροι, ενώ παράλληλα η ισχύς τους αυξήθηκε.
Λογική συνέπεια αυτού ήταν η συμμετοχή των πετρελαιοκινητήρων σε αγώνες αυτοκινήτου και μάλιστα με επιτυχία αφού το 2006 το πρώτο αγωνιστικό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο, το Audi R10 TDI, κέρδισε τον αγώνα 24 ώρες του Le Mans και μάλιστα επανέλαβε πολλές φορές αυτή τη νίκη, με πρόσφατη αυτή του εξελιγμένου πλέον Audi R18 TDI το 2011.
Για το σύνολο των μοντέλων Audi υπάρχουν διαθέσιμοι πετρελαιοκινητήρες τεχνολογίας TDI με εντυπωσιακές επιδόσεις & ροπές, οι οποίοι ενσωματώνουν τη τεχνολογία Common-Rail και παρατίθενται παρακάτω.
Πιο συγκεκριμένα:
Audi A1Το Audi A1 διατίθεται με δύο κινητήρες 1,6 λίτρων TDI με 90 ή 105 hp υψηλής απόδοσης, άνεσης και επιπέδων θορύβου κινητήρα. Οι κινητήρες αυτοί που καταναλώνουν μόλις 3,8 lt/100 km και με εκπομπές καυσαερίων CO2 99 g/km (μεικτός κύκλος), μειώνουν σημαντικά το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου αφού δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.
Και οι δύο κινητήρες πληρούν φυσικά το αυστηρό πρότυπο καυσαερίων EU5.
Η τιμή της πετρελαιοκίνητης έκδοσης του Audi A1 ξεκινάει από: 19.950€.

Audi A3 & A3 Sportback Ιδιαίτερα δυναμικοί και οικονομικοί οι πετρελαιοκινητήρες και για την οικογένεια του A3 οι οποίοι οδήγησαν στη διάκριση του Α3 TDI από το Green Car Journal ως “Green Car of the Year 2010” λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών εκπομπών CO2 και καταναλώσεων που παρουσιάζει.
H γκάμα διατίθεται με δύο εναλλακτικές: κινητήρες 1.6lt TDI από 90hp έως 105hp καθώς και μεγαλύτερου κυβισμού 2.0lt με απόδοση από 140hp έως 170hp.
Βασικό χαρακτηριστικό τους; Οι χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2 και οι χαμηλές καταναλώσεις ιδιαίτερα για τους κινητήρες 1.600κ.εκ: από 99g/km και κατανάλωση από 3.8λτ/100χλμ για τον κινητήρα των 105hp και από 114g/km και 4.4λτ/100χλμ για τον κινητήρα των 90hp, με 0€ και 91€ τέλη κυκλοφορίας αντίστοιχα.

Αudi Α4Για τ
Keywords
Τυχαία Θέματα