Peugeot SXC Concept Car

Δύναμη και κομψότητα
Αθλητικό, ισχυρό, κομψό, το "SXC", ένα Πρωτότυπο Αυτοκίνητο από το Σχεδιαστικό Κέντρο της Peugeot στο China Tech Center στην Σαγκάη, εξερευνά τον κόσμο ενός αποκλειστικού και μοντέρνου Crossover.
Με το SXC, που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, η Peugeot επιβεβαιώνει τις διεθνείς
φιλοδοξίες της, επεκτείνοντας τη δυνατότητά της να προσαρμόζεται στις ειδικές απαιτήσεις κάθε αγοράς, ενώ παράλληλα εκφράζει το όραμά της για το μέλλον και επιδεικνύει την ικανότητά της να συνδυάζει την αναζήτηση της υπεροχής με το συναίσθημα.

Πρωτότυπο : ερμηνεία του Crossover
Το 2010, η Peugeot αποκάλυψε την εξέλιξη στους σχεδιαστικούς της κώδικες μέσω διαφόρων πρωτότυπων αυτοκινήτων: ...
το SR1 (roadster μεγάλου τουρισμού), το BB1 (αυτοκίνητο πόλης, μήκους 2.50m, για 4 άτομα), το EX1 (διθέσιο roadster, 100% ηλεκτρικό, που ξεπέρασε τα καταγεγραμμένα ρεκόρ επιτάχυνσης σε Γαλλία και Κίνα) και το HR1 (αποκλειστικό, καινοτομικό αυτοκίνητο πόλης). Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάη, οι σχεδιαστές της εταιρίας εκφράζονται σε μία άλλη κατηγορία, που γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κινεζική αγορά, αυτή των Crossover. Έτσι, με το SXC (Shanghai Cross Concept), γίνεται μία μελέτη του ίδιου θέματος: αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο υιοθετεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από τον κόσμο των SUV (δύναμη, ψηλή θέση οδήγησης, ασφάλεια, κλπ), με έμπνευση από τον μοντέρνο σχεδιασμό, είναι κομψό και εκλεπτυσμένο, παρόμοιο με μια μπερλίνα μεγάλης κατηγορίας.
Ήταν οι σχεδιαστικές ομάδες της Peugeot με βάση το China Tech Center στην Σαγκάη, που σχεδίασαν το όχημα. Ως αποτέλεσμα, η Peugeot επιβεβαιώνει ένα σχεδιαστικό όραμα που είναι ισχυρό και αναγνωρίσιμο, και μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά είδη αμαξώματος, όπως επίσης όπως και στις διαφορετικές απαιτήσεις των αγορών.

Ισχυρός σχεδιασμός, σμιλευμένος και εκλεπτυσμένος
Το SXC είναι ένα όχημα με ισχυρό χαρακτήρα, με σχεδιασμό που εκφράζει δύναμη και ισχύ, χωρίς διάθεση επίδειξης, μέσω γραμμών που είναι απλές και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένες, κομψές και ρευστές, που τονίζουν τον αθλητικό, μυώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Κάθε λεπτομέρεια είναι ακριβώς σμιλευμένη σε ένα αμάξωμα εντυπωσιακού μεγέθους (με μήκος 4.870 m, ύψος 1.610 m και πλάτος 2.035 m).
Εμπρός, το SXC φέρει τους ‘νέους στυλιστικούς κώδικες’ της Peugeot. Το θέμα της μοναδικής γρίλιας, που φαίνεται να ξεχωρίζει από το πλαίσιο, ταιριάζει αρμονικά. Τα αμυγδαλωτά φώτα, δίνουν στο όχημα ένα έντονο βλέμμα που ταιριάζει με το έμβλημα της Εταιρίας, το λιοντάρι, που είναι περήφανα τοποθετημένο στο εμπρός μέρος του καπώ. Αυτό το βλέμμα τονίζεται από μία φωτεινή γραμμή LED, αναγνωρίσιμη ημέρα και νύχτα. Αυτή η οπτική υπογραφή υπάρχει και στα πίσω φώτα, σε σχήμα boomerang που έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή.
Και άλλες λεπτομέρειες υψηλής τεχνολογίας έχουν μελετηθεί με ιδιαίτερη προσοχή, όπως οι καθρέπτες που διαθέτουν κάμερες για ορατότητα πίσω.
Οι μπάρες οροφής, με πρωτότυ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Peugeot SXC Concept Car,