Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro Ισπανίας 2011





Ο Φινλανδός Juha Salminen και ο Γάλλος Antoine Meo παίρνουν από πολύ νωρίς το προβάδισμα στην κατάταξη των κατηγοριών Enduro 1 και Enduro 2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ και οι Matti Seistola και Seb Guillaume τερματίζουν στο βάθρο.
Ο εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro 2011 φαίνεται ότι άνοιξε για τα καλά το δρόμο προς την επιτυχία
στην Ομάδα Husqvarna CH Racing Monster Energy, με πέντε αναβάτες της ομάδας να απολαμβάνουν θέσεις στο βάθρο και με τα ονόματα των Juha Salminen και Antoine Meo να φιγουράρουν από την αρχή στην κορυφή των κατηγοριών Enduro 1 και Enduro 2, αντίστοιχα. Με το διπλό βάθρο από τον...Juha και το συναθλητή του, Matti Seistola, στην πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα, της κατηγορίας E1, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί καλύτερα για την ομάδα. Και με τον Antoine Meo να συμπράττει με τον Salminen στην εξασφάλιση διπλού νικητήριου αποτελέσματος στην κατηγορία Enduro 2, η ομάδα είχε πολλούς λόγους να ξεκινήσει τις πρώτες προετοιμασίες της για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία το επόμενο σαββατοκύριακο.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στο EWC για την ομάδα στη σέλα μιας τετράχρονης μοτοσικλέτας 250 cc, ο Juha Salminen έδειξε αμέσως ότι είναι έτοιμος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο για 8η φορά φέτος. Αξιοποιώντας την πολύχρονη πείρα του, ο Salminen βρισκόταν σταθερά πίσω από το συναθλητή του, Seistola, για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, μέχρι τη στιγμή που ένα λάθος που έκανε ο Matti έδωσε την ευκαιρία στον Juha να περάσει στην πρώτη θέση της κατηγορίας. Κάνοντας απλώς λιγότερα λάθη από τους αντιπάλους του, ο Salminen είχε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην κατηγορία E1 του φετινού πρωταθλήματος, τερματίζοντας με διαφορά 10 δευτερολέπτων μπροστά από το συναθλητή του και κατακτώντας επάξια τη νίκη. Όσον αφορά τον Seistola, η απογοήτευση που άφησε τη νίκη να του φύγει μέσα από τα χέρια ξεπεράστηκε πολύ σύντομα, καθώς πέτυχε μια δυνατή δεύτερη θέση, εξασφαλίζοντας ένα αξέχαστο 1-2 για τη Husqvarna. Τη δεύτερη ημέρα, ο θρίαμβος επαναλήφθηκε, με τους Salminen και Seistola ξανά στις δύο ψηλότερες θέσεις του βάθρου στην κατηγορία E1. Ο Salminen είχε σταθερά τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από την κορυφή της κατηγορίας, ενώ ο Seistola χρειάστηκε να επανορθώσει για ένα λάθος που έκανε στις αρχικές φάσεις της ακραίας δοκιμής, για να επιστρέψει δριμύτερος στον ανταγωνισμό για τη διεκδίκηση ψηλής θέσης. Τελικά, ο Matti τερμάτισε δεύτερος, με διαφορά εννέα μόλις δευτερολέπτων πίσω από το συμπατριώτη και συναθλητή του.
Juha Salminen – Enduro 1: «Ήταν ένα φανταστικό αγωνιστικό τριήμερο για μένα. Αλλά και πολύ σκληρό, συγχρόνως, μιας και η πίστα ήταν πολύ ανώμαλη και γεμάτη σκόνη, ωστόσο, δύο νίκες σε δύο ημέρες είναι μια σπουδαία αρχή στο πρωτάθλημα. Δυνατό τριήμερο, με δυνατά αποτελέσματα... Χαίρομαι ιδιαίτερα που αφήσαμε πίσω μας τον πρώτο αγώνα με επιτυχία και μπορούμε τώρα να εστιάσουμε σ
Keywords
Τυχαία Θέματα