Το Opel Zafira Tourer είναι γεγονός

Το Opel Zafira Tourer θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 64ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, 15 – 25 Σεπτεμβρίου, 2011. Προσφέροντας ένα τέλειο μίγμα λειτουργικότητας και αίσθησης ευεξίας, το Zafira Tourer λανσάρει την ανώτερη ποιότητα και τις καινοτόμες τεχνολογίες του Insignia μαζί με τη σχεδιαστική φιλοσοφία Opel – ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια – στην κατηγορία των πολυμορφικών.
Το όνομα ‘Tourer’ σηματοδοτεί ένα
άλμα εξέλιξης: Διαθέτοντας πλήρως ανασχεδιασμένο σύστημα καθισμάτων Flex7, η τρίτη γενιά του μικρομεσαίου πολυμορφικού εγκαινιάζει νέα πρότυπα ευελιξίας και ποιότητας εσωτερικού. Και αυτό δεν απορρέει μόνον από τις αυξημένες δυνατότητες μετατροπής της διάταξης της καμπίνας: Η συνολική εμπειρία έχει αναβαθμιστεί καθώς η ξεκούραστη οδήγηση συνδυάζεται με ανανεωμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, μία ευάερη καμπίνα, αναβαθμισμένο πλαίσιο και καινοτόμες τεχνολογίες που αυξάνουν την άνεση και την ασφάλεια.

Πρότυπη ευελιξία και αίσθηση πρώτης κατηγορίας για τους πίσω επιβάτες
Όταν το 1999 λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά Opel Zafira δεν ήταν απλά το πρώτο...επταθέσιο στην κατηγορία του, αλλά έθεσε και νέα πρότυπα με τη φιλοσοφία εσωτερικού του καθώς δεν χρειαζόταν η αφαίρεση και αποθήκευση καθισμάτων. Από το 1999, η Opel έχει πουλήσει πάνω από 2,2 εκατομμύρια μονάδες προερχόμενες από δύο γενιές Zafira στην Ευρώπη. Μαζί με το Meriva, το Νο1 μικρό πολυμορφικό στην Ευρώπη, το Zafira έχει καθιερώσει την Opel σαν πρότυπο ευελιξίας και σημείο αναφοράς στην κατηγορία οχημάτων ενός όγκου.
Η προηγμένη ευελιξία είναι η ταυτότητα του νέου Zafira Tourer. Οι μηχανικοί της Opel έχουν αναβαθμίσει ουσιαστικά την έξυπνη φιλοσοφία καθισμάτων Flex7. Ενώ ολόκληρη η τρίτη σειρά συνεχίζει να αναδιπλώνεται πλήρως στο πάτωμα, η δεύτερη σειρά έχει ανασχεδιαστεί: Δεν είναι πλέον ένας πάγκος, αφού αποτελείται από τρία ανεξάρτητα ατομικά καθίσματα που αναδιπλώνονται πλήρως και κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Το καθένα μετακινείται εμπρός/πίσω σε μια διαδρομή 210 mm.
Επιπλέον, οι επιβάτες της δεύτερης σειράς μπορούν να βιώνουν ευρυχωρία και ανέσεις τύπου λιμουζίνας χάρη στο μοναδικό, προαιρετικό σύστημα Καθισμάτων Lounge. Με έναν έξυπνο μηχανισμό αναδίπλωσης, η πλάτη του μεσαίου καθίσματος της δεύτερης σειράς αναδιπλώνεται και περιστρέφεται δημιουργώντας αναπαυτικά υποβραχιόνια για τους επιβάτες των εξωτερικών καθισμάτων. Η διαμήκης μετατόπιση των εξωτερικών καθισμάτων στην περίπτωση αυτή φτάνει τα 280 mm – 70 mm παραπάνω σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση, και 80 mm παραπάνω από το τρέχον Zafira. Τέλος, τα εξωτερικά καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν κατά 50 mm προς το κέντρο της καμπίνας - πραγματική καινοτομία στην κατηγορία.
Ο συνδυασμός αυτής της ‘δισδιάστατης κίνησης’ εγγυάται κορυφαία επίπεδα άνεσης και δίνει την αίσθηση στους επιβάτες ότι ταξιδεύουν σε ένα ‘σαλόνι σε τροχούς’, με μέγιστη ατομική ευρυχωρία και ελευθερία κινήσεων. Αυτή η έμφαση στην προσωπική άνεση προάγει το Zafira Tourer σ
Keywords
Τυχαία Θέματα