Το νέο Astra GTC


Το νέο Astra GTC είναι εδώ!! Τα ανάγλυφα σχήματα και οι συναρπαστικές αναλογίες του Astra GTC το καθιστούν απόλυτο εκφραστή της σχεδιαστικής γλώσσας Opel. Στο δρόμο, όλες οι εκδόσεις Astra GTC ωφελούνται από τον εμπρός άξονα με HiPerStrut – High Performance Strut – που συνδυάζεται με τον πατενταρισμένο σύνδεσμο Watt του πίσω άξονα για απαράμιλλη σταθερότητα και μέγιστη οδηγική ακρίβεια. Άλλες καινοτομίες
στο νέο Astra GTC είναι συστήματα υποστήριξης οδηγού βασισμένα στη δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye με περισσότερες λειτουργίες και η νέα, τέταρτη γενιά φώτων Bi-Xenon Advanced Forward Lighting (AFL+).
Αντίθετα με πολλές τρίθυρες εκδόσεις σημερινών μικρομεσαίων hatchback, το GTC θα είναι ένα αυτόνομο μοντέλο στη γκάμα Opel και το απόλυτο Astra σε αισθητική και σπορ συμπεριφορά. Δεν μοιράζεται κανένα κοινό εξωτερικό...χαρακτηριστικό με άλλα μέλη της οικογένειας Astra, με εξαίρεση τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και την κεραία τύπου ιστού. Έξι από τα επτά σχέδια ζαντών 17- 20 ιντσών προσφέρονται αποκλειστικά για το GTC.
Αποκλειστικό στο νέο Astra GTC είναι το πανοραμικό παρμπρίζ. Γι’ αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό, που έκανε ντεμπούτο στην παραγωγή το 2006 στην προηγούμενη γενιά Astra GTC, οι μηχανικοί της Opel κατοχύρωσαν 11 πατέντες συνολικά στη φάση εξέλιξής του. Το μεγάλο πανοραμικό παρμπρίζ εκτείνεται χωρίς ραφές από το καπό μέχρι την οροφή και την κολόνα Β. Χωρίς κάποιο εγκάρσιο στοιχείο να εμποδίζει την ορατότητα, προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες μία μοναδική οδηγική εμπειρία και μία νέα αίσθηση ευρυχωρίας με σχεδόν απεριόριστο πεδίο ορατότητας, που παραπέμπει σε cockpit αεροπλάνου.
«Θέλαμε το Astra GTC να αποτελέσει την υπέρτατη έκφραση της σχεδιαστικής γλώσσας της Opel ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’ και να ενσαρκώνει το πάθος μας για το αυτοκίνητο» σχολιάζει ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel. «Ωστόσο, δεν θέλαμε το συναίσθημα να επισκιάσει τη λειτουργικότητα: το Astra GTC είναι ένα έξυπνο και προσιτό dream car».
Στο πλάι, οι σχεδιαστές βελτίωσαν την αισθητική του προφίλ περιορίζοντας τον αριθμό των γραμμών: τρεις μόνο γραμμές δημιουργούν οπτική ένταση και διαμορφώνουν το σχήμα του Astra GTC. Με τη μορφή μίας λεπτής, ζωηρής γραμμής που βυθίζεται από την εμπρός πόρτα στο κάτω τμήμα του πίσω φτερού και ζωντανεύει το προφίλ του αμαξώματος, η χαρακτηριστική λεπίδα Opel χρησιμοποιείται όπως ακριβώς στο Insignia. Μία δεύτερη γραμμή αγκαλιάζει τη λαβή της πόρτας και εκτείνεται προς τα πίσω, τονίζοντας την εντυπωσιακή σιλουέτα του GTC, κατανέμοντας τις επιφάνειες μεταξύ των μαρσπιέ και φαρδιών ώμων. Η τρίτη γραμμή που ακολουθεί το καθαρό, σπορ σχήμα της οροφής έχει φινίρισμα χρωμίου και τονίζει την αισθητική του πίσω παρμπρίζ που οδηγεί το μάτι στην ενσωματωμένη αεροτομή.
Στη φυσιογνωμία του αυτοκινήτου κυριαρχεί η γνώριμη κεντρική πτυχή της Opel, η οποία τονίζεται από έντονους λεπτούς προβολείς που θυμίζοντας μάτια αετού ενσωματώνουν φώτα ημέρας σχήματος φτερ
Keywords
Τυχαία Θέματα