ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Επέστρεψε στον θρόνο του...

Ο Παναθηναϊκός ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα ενός έτους επέστρεψε στον θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδας, καθώς επικράτησε με 72-76 του Ολυμπιακού, με το ματς να διακόπτεται 1'.27'' πριν από το τέλος λόγω επεισοδίων.

Στις αρχές της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές με 5 πόντους (5-0 και 8-3 στο 3'), αλλά η συνέχεια άνηκε

στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη «πυροβολούσαν» πίσω από την γραμμή των 6.75 – στο πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» είχαν 6/7 τρίποντα – και προηγήθηκαν ακόμα και με 10 πόντους (14-24, 9'), με τον Πρίντεζη να κρατά «όρθια» την ομάδα του και να υπογράφει το 17-24, που ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου.

Κατσίβελης και Χάινς έδωσαν ενέργεια στον Ολυμπιακό και σήμαναν την αντεπίθεσή του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 14' (30-28) με τον Λο ενώ δύο λεπτά πριν από τέλος ο Περπέρογλου με εύστοχο τρίποντο έκανε το 36-32. Ο Ματσιούλις απάντησε με έμμεσο τρίποντο για τον Παναθηναϊκό, αλλά με τον ίδιο τρόπο ο Χάινς, εκ των κορυφαίων των γηπεδούχων στο α' ημίχρονο, διαμόρφωσε το 39-35.

Ισορροπημένη ήταν τρίτη περιόδος, με τις ομάδες να πορεύονται χέρι-χέρι και να συμβαδίζουν στο σκορ ενώ χαρακτηριστικό αποτέλεσε το γεγονός ότι μπήκαν τρία... τετράποντα. Σπανούλης, Γκιστ και Σλούκας ευστόχησαν σε τρίποντα ενώ αξιοποίησαν και την βολή από το φάουλ που τους έγινε, με την συμπλήρωση των 30' να βρίσκει τον Ολυμπιακό να προηγείται με 61-60. Ο Παναθηναϊκός με οδηγό τον Διαμαντίδη έδειξε αποφασισμένος στις αρχές της τέταρτης περιόδου να τελειώσει την σειρά των τελικών στο ΣΕΦ και στο 32' προηγήθηκε με 62-70. Ο Σπανούλης έδωσε τις απαντήσεις για τους γηπεδούχους, οι οποίοι τρέχοντας σερί 8-0 βρέθηκαν στο +1 (71-70). Ο Χάινς με βολές έκανε το 72-70 στο 37΄, αλλά το «τριφύλλι» με σερί 0-6 βρέθηκε στο +4 (72-76) 1'.27'' πριν από τέλος, σημείο που λόγω των επεισοδίων διακόπηκε προσωρινά το ματς κι εν τέλει δεν ξεκίνησε ξανά.

Δεκάλεπτα: 17-24, 39-35, 61-60, 72-76

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10 (14 ρίμπ.), Λο 9, Άντιτς 2, Σπανούλης 13 (1 τρ. 7 ασ.), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 8 (1), Πάουελ, Πρίντεζης 14 (3), Παπανικολάου 8 (2), Κατσίβελης 3.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος 3 (1), Κάρι 4, Ματσιούλις 11 (2), Ούκιτς 10 (2), Λάσμε 12 (9 ρίμπ.), Τσαρτσαρής 14 (1τρ. 6 ασ.), Διαμαντίδης 18 (5 τρ. 7 ρίμπ.), Γκιστ 4 (1 τρ. 5 ρίμπ.), Γκουίν, Ξανθόπουλος.

*Περίπου μία ώρα πριν από την έναρξη του παιχνιδιού μαι ομάδα δέκα οπαδών των γηπεδούχων εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο κι έσπασε μία κάμερα του ΣΚΑΪ.

*Μια φωτοβολίδα βρήκε τον Μάικ Μπράμος στο πόδι κατά την διάρκεια του... πράσινου ζεστάματος.

*Το παρών στο ΣΕΦ έδωσε και ο Αντρέα Τρινκιέρι.

*Ο αγώνας 1.27'' πριν από τέλος κι ενώ το σκορ ήταν 72-76 διακόπηκε προσωρινά εξαιτίας σοβαρών επεισοδίων. Οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν προς τον πάγκο των «πρασίνων» αντικέιμενα, κροτίδες, ακόμα και καρέκλες. Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν οι «πράσινοι» να πάνε στα αποδυτήρια, ώστε να προστατευθούν ενώ στη συνέχεια τους ακολούθησαν και οι αντίστοιχοι του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μάλιστα, κατά την διάρκεια που κατευθυνόταν προς την φυσούνα δέχθηκε επίθεση από οπαδούς.

*Επίθεση όμως, δέχθηκαν και ο γιατρός του Παναθηναϊκού, Θανάσης Κονίδης αλλά και ο β΄φροντιστής του «τριφυλλιού», Παναγιώτης Ματζουρίδης.

*Οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου, ώστε να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

*Τα επεισόδια στο ΣΕΦ είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού και το «τριφύλλι» κατέθεσε ένσταση. Οι διαιτητές επιθυμούν την συνέχιση του αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αντίθετος. Η πλειονότητα των φιλάθλων αποχώρησε από το ΣΕΦ, και λίγο πριν τις 23:40 στο γήπεδο είχαν μείνει 300 οπαδοί, οι οποίοι όμως δεν δέχονταν να φύγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα