ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Αμυνα τίτλου...

Ο Παναθηναϊκός με μεγάλο του «όπλο» την καλή του άμυνα επικράτησε με 63-52 του Ολυμπιακού, έκανε το 0-2 στην σειρά των τελικών της Α1 και πλέον έχει στα χέρια του τρία ματς μπολ για να επιστρέψει ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα ενός έτους στον θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Ρόκο

Λένι Ούκιτς... ενορχήστρωσε το 2-0 «τριφυλλιού, το οποίο βρήκε πολύτιμες λύσεις και από την τριάδα των Τζέιμς Γκιστ, Μάικ Μπράμο και Ραμέλ Κάρι ενώ πρώτος σκόρερ και μοναδικός διψήφιος του Ολυμπιακού, οι παίκτες του οποίου οι... εγκλωβίστηκαν στην «πράσινη» άμυνα από μισά της τρίτης περιόδου και μετά, ήταν ο Βασίλης Σπανούλης (12π.).

Ο Ούκιτς ανέλαβε δράση με το «καλημέρα» της αναμέτρησης και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο +8 (2'). Ο Ολυμπιακός, όμως, βρήκε σιγά-σιγά τις λύσεις κλείνοντας τους διαδρόμους μέσα στη ρακέτα του, ο Σπανούλης οργάνωσε το παιχνίδι του και οι «ερυθρόελυκοι» πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο 8' (12-14) ενώ ο Παπανικολάου με λέι απ στο τέλος του α΄ δεκαλέπτου διαμόρφωσε το 16-21.

Οι φιλοξενούμενοι βρίσκοντας ρυθμό από την άμυνα τους είχαν τον ελέγχο της αναμέτρησης στο πρώτο μισό του β' δεκαλέπτου (19-27, 5') ενώ άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να προηγηθούν με 10 πόντους, όταν ο Πρίντεζης έχασε κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Κάπου εκεί, ήρθε η αντίδραση του Παναθηναϊκού, ο οποίος «ροκάνισε» την διαφορά και με σερί 5-0 στο τελευταίο λεπτό πήγε στα αποδυτήρια στο -2 (29-31). Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς στα μισά της αναμέτρησης είχε προλάβει να σημειώσει 13 πόντους ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού ο Σπανούλης είχε 8.

Με «βομβαρδισμό» τριπόντων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μπράμος από την πλευρά των γηπεδούχων και Κατσίβελης από εκείνη των φιλοξενούμενων «πυροβολούσαν» πίσω από την γραμμή των 6.75 και στο 24' οι ομάδες ήταν ισόπαλες με 41-41. Ο Κάρι ανέλαβε δράση στα τελευταία δύο λεπτά της τρίτης περιόδου, δίνοντας ενέργεια στους «πρασίνους», οι οποίοι κάνοντας επιμέρους σκορ 12-2 βρέθηκαν να «φλερτάρουν» με το +10 (52-43, 29') ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 53-45.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε σε θέση οδηγού σε όλη την διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει το 2-0 στη σειρά. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 55-50 στα μισά της περιόδου, αλλά δεν απείλησε περισσότερο. Ο Χάινς αστόχησε σε δύο βολές στο 36' ενώ στην επόμενη φάση ο Διαμαντίδης έδωσε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Αρχικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αστόχησε σε τρίποντο, ο Ούκιτς πήρε το ριμπάουντ και ο Διαμαντίδης δεν λάθεψε για δεύτερη φορά πίσω από την γραμμή των 6.75 (58-50, 36'). Ενα καλάθι του Χάινς θεωρήθηκε εκπρόθεσμο από τους διαιτητές, με το ριπλέι να μην δικαιώνει την απόφασή τους, και τον Ματσιούλις με 2/2 βολές να κάνει το 60-50 στο 38' και να κλειδώνει τη νίκη της ομάδας του.

Δεκάλεπτα: 16-21, 29-31, 53-45, 63-52
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 9 (3), Κάρι 8 (8 ριμπ.),Ματσιούλις 2, Ούκιτς 17 (4), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10 (2 τρ, 8 ριμπ., 4 λ.), Γκιστ 5 (7 ριμπ.), Γκουίν 3 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 (8 ριμπ.), Λο 3, Αντιτς 7, Σπανούλης 12 (2 τρ.), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους,, Πρίντεζης 6 (1), Παπανικολάου 4 (8 ριμπ.), Κατσίβελης 8 (2).

*Φίλοι των πρωταθλητών Ευρώπης εμψύχωσαν την αποστολή του Ολυμπιακού πριν από την αναχώρησή της για το ΟΑΚΑ.

*Το match program περιείχε δηλώσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη και όσα είπε ο αρχηγός του «τριφυλλιού», σίγουρα θα σκόρπισαν χαμόγελα στους φίλους των «πρασίνων».

*Χωρίς εκπλήξεις οι δωδεκάδες των ομάδων. Σχορτσανίτης, Μπράμος, Κάρι, Ματσιούλις, Ούκιτς, Λάσμε, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Γκιστ, Γκουίν, Ξανθόπουλος και Σκορδίλης αποτέλεσαν τις επιλογές του Αργύρη Πεδουλάκη ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε τους Xάινς, Λο, Aντιτς, Σπανούλη, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκα, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Κατσίβελη.

Keywords
Τυχαία Θέματα