A1 | Μπατής: "Θα παίζει εκλυστικό μπάσκετ ο Ολυμπιακός"

Μέλι έσταζε ο Μάριος Μπατής για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τονίζοντας ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορούν να περιμένουν από τον Ελληνα προπονητή ότι θα δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει ωραίο μπάσκετ, μέσα από σκληρή δουλειά.

Ο Μάριος Μπατής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣπορ FM 94.6". Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν ήταν έκπληξη η πρόσληψη του Μπαρτζώκα από τον Ολυμπιακό: "Όχι, δεν είναι έκπληξη, γιατί

ξέραμε πως ο Ίβκοβιτς δεν θα συνεχίσει τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συγκαταλέγεται στους καλούς Έλληνες προπονητές και είχε ίδιες πιθανότητες, με τους υπόλοιπους υποψήφιους, για να αναλάβει τον Ολυμπιακό".

Για το αν αδικούταν τόσα χρόνια ο Γιώργος Μπαρτζώκας που δεν πήγε σε μεγαλύτερη ομάδα: "Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες προπονητές. Ειδικά, τέσσερις με πέντε είναι σε υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες προπονητές, όπως στον κόουτς Μπαρτζώκα. Έχει υψηλό επίπεδο και το γνωρίζουν αυτό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Είναι πολύ καλό να παίρνει το ρίσκο, με τον Έλληνα προπονητή, μία μεγάλη ομάδα. Πιστεύω πως μπορεί να σταθεί ο κόουτς Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό".

Για το τι να περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού από τον Γιώργο Μπαρτζώκα: "Καταρχήν είμαι σίγουρος πως θα δημιουργήσει κάτι στον Ολυμπιακό. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι ο Ολυμπιακός έρχεται από την καλύτερη χρονιά του μετά το 97’ και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Σίγουρα οι φίλοι του Ολυμπιακού θα δουν σκληρή δουλειά αλλά και ωραίο μπάσκετ. Είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα είναι και φέτος ανταγωνιστικός με υψηλούς στόχους. Φυσικά το πρωτάθλημα Ελλάδας και την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού προσπαθούν να μειώσουν το μπάτζετ, αλλά θα είναι και φέτος ανταγωνιστικός".

Για το τι ξεχωρίζει στον Μπαρτζώκα: "Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζομαι με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι ανανεώνεται συνεχώς. Παρακολουθεί αρκετά το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ ενισχύει τις γνώσεις του με σύγχρονες ιδέες. Καινοτόμες ιδέες για το ελληνικό μπάσκετ. Πιστεύω σε αυτό το πράγμα ξεχωρίζει. Πάντα ξεκινά από την άμυνα αλλά και στην επίθεση του αρέσει το γρήγορο και ελκυστικό μπάσκετ. Μπάσκετ Ισπανίας θα έλεγα".

Για το αν οι Έλληνες προπονητές μπορούν να δουλέψουν στο εξωτερικό: "Επειδή η θέση του προπονητή στην ομάδα είναι μία, είναι δύσκολο να δουλέψει κάποιος τεχνικός στην Ευρώπη. Όπως ο Φώτης Κατσικάρης, ο μοναδικός προπονητής που είναι στην Ισπανία. Ακόμα δεν έχει ανοίξει η ευρωπαϊκή αγορά για τους Έλληνες τεχνικούς. Σίγουρα, πιστεύω πως θα μπορούσαν να εργαστούν στην Ευρώπη αρκετοί Έλληνες προπονητές. Το μπάσκετ είναι θέμα συγκυριών".

Keywords
Τυχαία Θέματα