A1 | Παπαθεοδώρου: "Φαβορί ο Ολυμπιακός"

Τον Ολυμπιακό έχρισε ως φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος στάθηκε στην προσθήκη του Περπέρογλου, ενώ τόνισε ότι η βάση του Παναθηναϊκού θα είναι ξανά ο Διαμαντίδης.

Ο τεχνικός της Νέας Κηφισιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΦΩΣ μίλησε για το παιχνίδι Κυπέλλου της ομάδας του με τους ερυθρόλευκους, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον

Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά και γενικότερα τους Έλληνες προπονητές και τις δυνατότητές τους.

Μου έχουν πει ότι έχεις τρέλα με το μπάσκετ, πες μου καμία ιστορία χαρακτηριστική. Πώς ξεκίνησες και από πού.

«Ξεκίνησα πριν 10 χρόνια όταν ήμουν 27 χρονών, από τον Λαρισαϊκό. Δεν είναι ομάδα της Λάρισας, είναι εδώ στο σταθμό Λαρίσης! (χαμογελάει). Όταν είχα πει στη μάνα μου ότι αναλαμβάνω το Λαρισαϊκό, μου είπε αγχωμένη «πώς θα πας στη Λάρισα, πού θα μείνεις»! (γελάει). Μετά πήγα στο Μαρκόπουλο όπου ανεβήκαμε κατηγορία και έπειτα ήρθα στην Κηφισιά που σε 5 χρόνια ανεβήκαμε 3 κατηγορίες. Έχει ενδιαφέρον όμως το εξής: Εγώ μένω στη Νίκαια. Όταν ήμουν στο Λαρισαϊκό με πλησίασε ένας άνθρωπος του Μαρκόπουλου και μου είπε «πας σε όλες τις ομάδες»; Του απάντησα ναι. Και με πήρε στο Μαρκόπουλο που ήταν 110 χιλιόμετρα από το σπίτι μου πήγαινε- έλα, και το έκανα κάθε μέρα για 2 χρόνια! Ανεβήκαμε όμως από τη Β' ΕΣΚΑ στην Α'».

Και η Κηφισιά δεν είναι πολύ κοντά. Μένεις ακόμα στη Νίκαια;

«Ναι. Περιμένω όμως τον πρόεδρο να μου πάρει ένα σπίτι στην Κηφισιά! (γελάει). Πέρα από την πλάκα, είναι ιδανικές οι συνθήκες στην ομάδα για τους παίκτες και για τον προπονητή ώστε να μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο το μπάσκετ».

Περίμενες ότι θα χάσετε με τόσο μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό; Στο πρώτο ημίχρονο πηγαίνατε καλά, είχατε εξαιρετικές περιστροφές, καλή άμυνα, τρέχατε για να μην βγαίνει στους αιφνιδιασμούς ο Ολυμπιακός.

«Να σου πω την αλήθεια, την περίμενα αυτή τη διαφορά στο σκορ. Πίστευα ότι θα μας πίεζε πολύ ο Ολυμπιακός, δεν θα μας χαριζόταν. Είχαμε μόνο 8 άντρες στην ομάδα, οι άλλοι παίκτες είναι πιτσιρικάδες. Η διαφορά άνοιξε στο β' ημίχρονο γιατί κουράστηκε πολύ η ομάδα από την υπερπροσπάθεια που έκανε για να παίξει καλή άμυνα απέναντι στον Ολυμπιακό. Εμείς είμαστε ομάδα της Α2 και παίζαμε στην έδρα του πρωταθλητή Ευρώπης. Μείναμε από δυνάμεις, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δυσκολευτήκαμε πολύ στην επίθεση, δεν είχαμε χώρους για να πάρουμε επιθέσεις».

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ξαναπάρει το πρωτάθλημα Ευρώπης; Τι πιστεύεις;

«Είναι και στατιστικά πολύ δύσκολο μία ομάδα να πάρει δύο συνεχόμενες φορές το Ευρωπαϊκό. Όμως πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός φέτος θα παίξει καλύτερο μπάσκετ από πέρσι»!

Γιατί το λες αυτό;

«Διότι οι παίκτες του πλέον έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, οι νέοι του είναι πιο έμπειροι, πιο «παιγμένοι», κράτησε την ομάδα του που είναι δουλεμένη και έκανε 2 προσθήκες που για εμένα η μία ειδικά είναι πολύ μεγάλη. Ο Περπέρογλου. Τη θεωρώ πολύ μεγάλη μεταγραφή για τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός».

Ανάλυσέ το.

Keywords
Τυχαία Θέματα