CAMP-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ | Νέο ξεκίνημα στις ακαδημίες του ΑΓΟΡ

Αλλαγή σελίδας και μια νέα αρχή κάνει το τμήμα Υποδομών του ΑΓΟΡ τη φετινή χρονιά, βάζοντας συγκεκριμένους στόχους στο νέο εγχείρημα. Από την αρχή του καλοκαιριού οι Ρεθυμνιώτες είχαν κάνει γνωστό πως αναβαθμίζουν ιδιαίτερα τις Ακαδημίες τους και για τον λόγο αυτό ήρθαν σε συμφωνία με τον πολύπειρο προπονητή Δημήτρη Κυριακού.

Τον νέο Υπεύθυνο Ακαδημιών παρουσίασε ο ερασιτέχνης, το Ρέθυμνο Basketball Club, αναλύοντας παράλληλα τους άξονες και τις

βασικές αρχές του φετινού προγράμματος.

Αυτό συνέβη την περασμένη Δευτέρα σε συνέντευξη που παραχώρησαν ο Υπεύθυνος Ακαδημιών του ΑΓΟΡ Γιάννης Καλαϊτζάκης, αλλά και ο επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου των Ακαδημιών της ομάδα του Ρεθύμνου, Δημήτρης Κυριακού. Στο τεχνικό επιτελείο των Ακαδημιών του πέραν από τον Κυριακού, ανήκουν ακόμη οι Γιάννης Γκιουλέας, Πέτρος Πολοπετράκης, ενώ φέτος προστέθηκε και ο Νίκος Μακρής, ο παλιός αθλητής του Ρέθυμνο Aegean, που επέστρεψε στο Ρέθυμνο, για να προσφέρει από άλλο πόστο τις υπηρεσίες του.

Καλαϊτζάκης: «Οι βασικές αρχές του προράμματός μας»

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Υπεύθυνος Ακαδημιών Γιάννης Καλαϊτζάκης, ο οποίος στάθηκε στους στις βασικές αρχές και στους στόχους του προγράμματος των Ακαδημιών του συλλόγου. «Καταρχήν θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή σχολική και αθλητική χρονιά με υγεία σε όλα τα παιδιά και τις ομάδες. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια νέα αρχή που γίνεται στο Ρέθυμνο BC και αφορά όλες τις ομάδες, τις Ακαδημίες. Κάνουμε μια νέα αρχή και νέα προσπάθεια, που έχει βασικές αρχές και στόχους, οι οποίοι είναι:

1. Η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε όλα τα επίπεδα (συμπεριφοράς, ενημέρωση για την υγεία, αθλητικά ιδεώδη).

2. Να αναδείξουμε και να βελτιώσουμε την αγάπη των παιδιών για το μπάσκετ.

3. η ανάδειξη ταλέντων από το Ρέθυμνο, τα οποία σταδιακά φιλοδοξούμε να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα», θα τονίσει ο κ. Καλαϊτζάκης, για να συνεχίσει, στεκόμενος στο τελευταίο κομμάτι.

«Έχει γίνει μια πολύ καλή αρχή με τον Μάρκο Δουλγεράκη πρόπερσι και με τον Γιάννη Παναρετάκη προς το τέλος της περσινής σεζόν. Είμαστε σε μια πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με το προπονητικό επιτελείο του Ρέθυμνο Aegean. Για αυτό πραγματικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Θανάση Γιαπλέ και τους συνεργάτες του. Φιλοδοξούμε ότι μπορεί το Ρέθυμνο να αναδείξει παιδιά που να πλαισιώσουν σιγά-σιγά την ομάδα ή να φύγουν από εδώ και να ανοίξουν τα φτερά τους σε άλλες ομάδες».

«ΤΟ 1ο καλοκαιρινό camp, o μπούσουλάς μας»

Ο Γιάννης Καλαϊτζάκης δεν θα μπορούσε να μην σταθεί τόσο στην πρόσληψη του Δημήτρη Κυριακού, όσο και στην δεξαμενή ταλέντων που έχει ήδη δημιουργηθεί στις Ακαδημίες του Ρέθυμνο Aegean, την οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν στην ομάδα για την επίτευξη των στόχων τους. «Το καλοκαίρι οργανώσαμε το 1ο προπονητικό μπασκετικό καμπ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, αφού συμμετείχαν 170 παιδιά. Αυτό είναι το πρωτογενές υλικό, στο οποίο θα στηριχθούμε, αλλά και στα παιδιά των σχολείων της πόλης. Το πρόγραμμα μας θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα από τα προ μίνι ως και τους εφήβους, δηλαδή αναφερόμαστε σε παιδιά από 8 ως 15 ετών. Το υπ. Αριθμό ένα πρόβλημα φυσικά είναι η έλλειψη χώρων. Το νέο κλειστό δημοπρατείται το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε να είναι έτοιμο σύντομα, ούτως ώστε να ανακουφίσει τις ανάγκες των ομάδων, γιατί οι συνθήκες κάτω από τις συνθήκες που δουλεύουν τα παιδιά είναι αντίξοες. Για όλη αυτή την δουλειά και τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε, εμπιστευθήκαμε την ευθύνη των Ακαδημιών στα χέρια ενός καταξιωμένου προπονητή, του Δημήτρη Κυριακού. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ένα πλούσιο βιογραφικό και πολύ μεγάλη εμπειρία, ειδικότερα στην οργάνωση Ακαδημιών και την ανάδειξη ταλέντων. Το βιογραφικό του δεν το έχει άλλος προπονητών σε επίπεδο Ακαδημιών και ερασιτεχνικό μπάσκετ στην Κρήτη. Έχει μία εμπειρία από την Αμερική, έχοντας διατελέσει προπονητής στο NCAA, είναι πρωταθλητής Εφήβων με τον Άρη. Στηριζόμαστε στον Δημήτρη Κυριακού, αλλά και στους προπονητές της ομάδας, Γιάννη Γκιουλέα, Πέτρο Πολοπετράκη και τον παλιό παίκτη μας Νίκο Μακρή, που επέστρεψε στο Ρέθυμνο», για να κλείσει ευχαριστώντας τον Σταύρο Μυκονιάτη, αλλά και τους χορηγούς που έχουν στηρίξει αυτή την προσπάθεια. «Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Σταύρο Μυκονιάτη, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη των Ακαδημιών, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που στήριξε το μπάσκετ των Υποδομών σε δύσκολες στιγμές. Παραμένει κοντά μας και δίπλα μας και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπου που έχουν σταθεί πραγματικά στην ομάδα, ως χορηγοί:

Την Creta Farm, το Porto Bello, την ταβέρνα «Όθωνας», το Haagen-Dazs, το κτήμα «Baja», το ξενοδοχείο «Fortezza», την ΑΝΕΚ Lines, την ΒΑΡΜΙΝ και ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο της Πέτρο Νικολακάκη».

Κυριακού: «Χρειάζεται η στήριξη όλων»

Τη στήριξη διοίκησης, γονέων, παιδιών και φορέων σε αυτή τη νέα αρχή που ξεκινούν τα τμήματα Υποδομών του Ρέθυμνο Aegean ζήτησε ο επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου των Ακαδημιών της ομάδας, Δημήτρης Κυριακού. Παράλληλα, ο Κυριακού δεν έκρυψε την χαρά του που βρίσκεται στο Ρέθυμνο και στην ομάδα του Ρέθυμνο Aegean για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ευελπιστώντας σε άμεσα και ικανοποιητικά αποτελέσματα. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ρέθυμνο Aegean που με επέλεξε σαν συνεργάτη στην ανδρική ομάδα, αλλά και σαν τεχνικό Υπεύθυνο των Ακαδημιών του, που είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι, ειδικά στις μέρες μας. Ειδικά στο μπάσκετ της Ελλάδας που με την κρίση που υπάρχει, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να στραφούμε στις Υποδομές. Θεωρώ ότι η δουλειά και του τεχνικού διευθυντή ειδικότερα είναι, όχι μόνο να βγάλει ταλέντα, αλλά να βγάλει και προπονητές. Βασιζόμαστε πάντα στη λεπτή γραμμή μεταξύ του παιδαγωγού και του προπονητή. Θέλουμε να δώσουμε την αγάπη μας και την θετική ενέργεια στα παιδιά. Να στηρίξουμε το άθλημα του μπάσκετ και να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στην ομάδα του Ρεθύμνου, γιατί θεωρούμε πως το μπάσκετ ταιριάζει πολύ στα γονίδια του Έλληνα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα στο Ρέθυμνο είναι οι αθλητικοί χώροι. Το γήπεδο είναι ένα σημαντικό κομμάτι για να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια παραπέρα, να βοηθήσουμε τα παιδιά και να καταφέρουμε να τους μάθουμε τι εστί αλτρουισμός όχι μόνο σαν αθλητές, αλλά και σαν άνθρωποι. Να τους μάθουμε τι σημαίνει να βοηθάς μια ομάδα και κατ’ επέκταση μια κοινωνία. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια είναι φτώχια και οι πράξεις βαρύνουν περισσότερο από τον λόγο. Χαίρομαι που είμαι στο Ρέθυμνο και για μένα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή αφού έχω περάσει πολλές φορές διακοπές εδώ ή έχω έρθει ως αντίπαλος του Ρεθύμνου. Οι καταστάσεις και το τάιμινγκ, ο συγχρονισμός των στιγμών με έφεραν εδώ και χαίρομαι πάρα πολύ που συνεργάζομαι με όλους αυτούς τους ανθρώπους και στο ανδρικό, αλλά και στις ακαδημίες του Ρεθύμνου. Για μένα το βήμα είναι μόνο μπροστά. Κάθε νέα αρχή θέλει στήριξη. Κάθε προσπάθεια θέλει στήριξη. Ελπίζω πως και την στήριξη θα έχουμε από τους γονείς, τους τοπικούς φορείς και από τους αθλητές. Τέλος, ελπίζω πως θα δούμε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Keywords
Τυχαία Θέματα