EURO CUP | "Το ελληνικό μπάσκετ εκπροσωπείται επάξια…"

Με έντονη ελληνική παρουσία, για ακόμα μια χρονιά, διεξάγεται σήμερα (13/04) το βράδυ ο τελικός του Eurocup στο Σαρλερουά του Βελγίου. Ο προπονητής της Μπιλμπάο,ο οποίος αναδείχτηκε καλύτερος προπονητής του Eurocup,Φώτης Κατσικάρης μαζί με τους Νίκο Ζήση, Κώστα Βασιλειάδη και Γιάννη Μεριχωβίτη, αντιμετωπίζουν τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Νικ Καλάθη, ο οποίος ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.


Είναι πασιφανές ότι το κέντρο ενδιαφέροντος όλων στρέφεται

γύρω από το ελληνικό μπάσκετ και την υψηλή θέση που αυτό κατέχει στο ευρωπαϊκό και κατ' επέκταση παγκόσμιο στερέωμα. Όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, καθώς η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη αλλά και σε διασυλλογικό, διότι οι δυο εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα βρίσκονται κοντά στο να μας εκπροσωπήσουν για πολλοστή φορά σε ένα φιναλ φορ της κορυφαίας διοργάνωσης.

Πώς να παραβλέψει λοιπόν κανείς ότι καλύτερος προπονητής(Κατσικάρης) και καλύτερος παίκτης(Καλάθης) στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι Έλληνες;

Πώς να παραμερίσει την παρουσία του σπουδαίου Νίκου Ζήση σε ακόμα έναν τελικό στην καριέρα του; Όπως επίσης και του Κώστα Βασιλειάδη που υπήρξε η κινητήριος δύναμη για τη φετινή Μπιλμπάο;

Ας μη ξεχνάμε όμως και έναν αφανή ήρωα που με τη δουλειά του "χτίζει" όλα αυτά τα χρόνια τις ομάδες του Φώτη Κατσικάρη. Και αναφερόμαστε στο γυμναστή της Μπιλμπάο και της Εθνικής Ρωσίας(το ερχόμενο καλοκαίρι), Γιάννη Μεριχωβίτη.

Η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων της Μπιλμπάο με τον Νικ Καλάθη στο ξενοδοχείο των ομάδων ήταν ιδιαίτερα θερμή. Το ίδιο ομολόγησε και ο ίδιος ο Νικ λέγοντας: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα με δυο ανθρώπους που γνωρίζω καλά από την Εθνική Ομάδα,τον Κώστα και το Νίκο όπως επίσης και το Φώτη Κατσικάρη. Είναι πολύ σημαντικό που σ' αυτόν τον τελικό υπάρχει τόσο έντονο το ελληνικό στοιχείο, καθώς θα παρακολουθήσει τον αγώνα μεγάλος αριθμός φιλάθλων και από την Ελλάδα και θα νιώσουν περήφανοι για όλους εμάς. Τέλος, το γεγονός αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο".

Ο καλύτερος προπονητής του Eurocup και προπονητής της Μπιλμπάο, Φώτης Κατσικάρης ο οποίος με την εμπειρία του και τη σωστή διαχείρισή του κρατάει σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τη φετινή Μπιλμπάο των αρκετών προβλημάτων, ερωτηθείς για τη παρουσία στο τελικό της διοργάνωσης επισήμανε: "Είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουμε πολλές παρουσίες Ελλήνων σε έναν τελικό της δεύτερης καλύτερης διοργάνωσης στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι αυτό κάνει περήφανο όλον τον κόσμο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια οι επιτυχίες που έχει φέρει το ελληνικό μπάσκετ στο εξωτερικό σε συλλογικό και φυσικά και σε εθνικό επίπεδο, έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς από εμάς, προπονητές και παίκτες, να βγούμε εκτός συνόρων και να εργαστούμε σε πολύ δυνατά Πρωταθλήματα. Αυτό είναι πολύ θετικό για να διαφημιστεί το ελληνικό μπάσκετ, αν και νομίζω ότι δε χρειάζεται διαφήμιση γιατί είναι αποδεκτό απ' όλους σε όλον τον κόσμο. Όποιος από τους δυο κερδίσει, ελπίζω να είμαστε εμείς, θα έχει το ελληνικό στοιχείο και θα κάνει χαρούμενους πολλούς στη χώρα μας.

Ο παίκτης των τελικών όπως τον αποκαλούν και γκαρντ της Μπιλμπάο, Νίκος Ζήσης, από την πλευρά του δήλωσε: " Είναι πολύ σημαντικό που σ' αυτόν τον τελικό υπάρχει τόσο έντονο το ελληνικό στοιχείο. Βλέπουμε ότι το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για ακόμα μια φορά. Γιατί εκτός από εμάς που αγωνιζόμαστε στον τελικό του Eurocup και οι δυο εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα βρίσκονται κοντά στο να συμμετέχουν στο φάιναλ φορ".

Μετά την τριετή παρουσία του στη Μπιλμπάο, ο Κώστας Βασιλειάδης, αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όπως μας τόνισε ο ίδιος: "Αισθάνομαι χαρά που για πρώτη φορά θα συμμετέχω σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Είναι η επιβράβευση μιας μεγάλης προσπάθειας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στο Μπιλμπάο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα. Όσον αφορά το γεγονός της παρουσίας Ελλήνων και στις δυο ομάδες, αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό μπάσκετ εκπροσωπείται επάξια και στο εξωτερικό".

Τέλος, ο γυμναστής της Μπιλμπάο, Γιάννης Μεριχωβίτης, είπε: " Αισθάνομαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ με όλους αυτούς τους Έλληνες. Όλοι περιμένουμε στη ζωή μας να φτάσουμε σε έναν τελικό και αν μπορέσουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο θα ήταν το ιδανικό. Έχουμε, όπως είναι φυσικό, το άγχος για τον τελικό αλλά ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά".

Keywords
Τυχαία Θέματα