EUROBASKET | It's now or never...

Κατά το παρελθόν έχουμε δει ουκ ολίγες προικισμένες ομάδες να μην είναι προορισμένες να κατακτούν τίτλους και να περιορίζονται σε ασημένια και χάλκινα μετάλλια, με τη Γαλλία να κατατάσσεται κατά πολλούς στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι φουρνιές της τελευταίας οκταετίας είναι εξαιρετικές, όμως δεν κατάφεραν να σπάσουν την παράδοση και να φέρουν το χρυσό σε Ευρωμπάσκετ. Μήπως ήρθε επιτέλους η κατάλληλη στιγμή; Οι συνθήκες είναι ιδανικές...

Μια διοργάνωση με απουσίες πολλών αστέρων, παλικαρίσια πρόκριση επί του κακού δαίμονα (Ισπανίας) και αντίπαλος στον τελικό (22/9, 22:00, ANT1-OTE Sport 3) η Λιθουανία, που είναι μεν σκληροτράχηλη, αλλά με το υπάρχουν υλικό δεν προκαλεί... τρόμο στους "τρικολόρ", οι οποίοι είναι το μεγάλο φαβορί.

Ο Τόνι Πάρκερ έκανε... φύλλο και φτερό την άμυνα των Ισπανών, σημειώνοντας 32 πόντους και δείχνει ικανός μετά από τα δαχτυλίδια στο ΝΒΑ, να προσθέσει στο παλμαρέ του και το χρυσό μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ. Εξάλλου, παρά τις υποχρεώσεις του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, είναι πάντα... πιστός στρατιώτης του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Στο πλευρό του έχει αρκετούς ποιοτικούς συμπαίκτες όπως τον Μπορίς Ντιό, τον Ναντό ΝτεΚολό, τον Αντουάν Ντιότ, τον Νικολά Μπατούμ και τον Μικαέλ Ζελεμπάλ, που διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα για να σταθούν σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ενώ παίκτης-κλειδί θα είναι ο σχετικά... άτεχνος, αλλά πολύ δυνατός κοντά στο καλάθι, Αλεξις Αζινσά, που θα κληθεί να σταματήσει τον Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Ο κύκλος της γενιάς του Πάρκερ και του Ντιό κοντεύει να κλείσει και θα είναι κρίμα να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Ή τώρα ή ποτέ λοιπόν για τους Γάλλους, που αισιοδοξούν πως θα πραγματοποιήσουν τον μεγαλεπήβολο στόχο...

Keywords
Τυχαία Θέματα