HOT SPOT | Την ώρα των μαθηματικών κάνατε κοπάνα mister Bertomeu;

Ο Μπερτομέου υπερασπίστηκε τον αθλητικό δικαστή της Ευρωλίγκας για την ποινή που επιβλήθηκε στους εμπλεκόμενους των επεισοδίων στον αγώνα Ολυμπιακός – Γαλατασαράι και καλά έκανε. Αυτό έπρεπε να κάνει κι αν θέλετε, λέμε κι εμείς ότι πρέπει να είναι αυστηρές οι ποινές γιατί δεν επιτρέπεται να γίνεται το παραμικρό στα γήπεδα. Αλλά…

Αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του πρόεδρου του ΕΣΑΚΕ, για τις οποίες εμείς πρώτοι ασκήσαμε κριτική. Δεν μας τα είπε όμως όλα καλά και δεν μπορούμε να μην το σχολιάσουμε.

Σας παραθέτουμε τη σχετική ερώτηση και την απάντηση από το Sport24.gr

- Πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ελληνικής λίγκας, Γιώργος Χαλβατζάκης επισήμανε σε συνέντευξη του σε ελληνική ιστοσελίδα ότι τα χρήματα που δίνει η Euroleague στις ομάδες, είναι πολύ λίγα.
«Σέβομαι απόλυτα τον πρόεδρο της ελληνικής λίγκας. Είναι πολύ καλός φίλος. Πιθανόν επειδή είναι νέος στη θέση, να μη θυμάται πως ο τρόπος που μοιράζουμε τα χρήματα είναι απόφαση των οργανισμών, την οποία πήραν πριν 10 χρόνια. Εκείνοι αποφάσισαν για τα κριτήρια, με τα οποία μοιράζονται τα έσοδα.
Έκριναν ότι είναι πιο σημαντικό να μοιράζεται το 70% αυτών στις ομάδες και το 30% να διατίθεται για τις νίκες και τους φιναλίστ. Είναι απόφαση των οργανισμών. Αν αποφασίσουν πως είναι πιο σημαντικό να διαθέσουμε μεγαλύτερο ποσοστό στις νίκες και τον πρωταθλητή, αντί στους ίδιους τους οργανισμούς, τότε αυτό και θα γίνει.
Η απόφαση πάντα ανήκει στα μέλη μας. Στην παρούσα φάση, όλοι είναι πιο συντηρητικοί. Δεν θέλουν να ρισκάρουν. Θέλουν να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και για αυτό προτιμούν να μοιράζεται στις χώρες τουλάχιστον το 70% των εσόδων που λαμβάνουμε από τις ίδιες τις χώρες. Αυτό είναι το κριτήριο. Όταν θελήσουν να το αλλάξουν, θα αλλάξει».

Και λέμε εμείς τώρα. Πως είναι δυνατόν κύριε Μπερτομέου να λέτε ότι το 30% το μοιράζετε πάλι στις ομάδες μέσα από τις νίκες που κάνουν και στους φιναλίστ του Φάιναλ Φορ όταν αυτό το 30% αλλάζει κάθε φορά που έρχεστε σε συμφωνία για νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο; Άλλα χρήματα έπαιρνε η Ευρωλίγκα από την Ελλάδα την περασμένη τριετία, άλλα αυτή την τριετία. Κι άλλα χρήματα έπαιρνε η Ευρωλίγκα από άλλες τηλεοπτικές αγορές. Πως τα καταφέρνετε και μοιράζετε πάντα το ίδιο ποσό; Συν ότι διαφορετικά είναι και τα έσοδα από τα Φάιναλ Φορ κάθε χρονιά. Δεν μπορεί να είναι ίδια τα έσοδα της Ευρωλίγκας από το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης και το Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, έτσι δεν είναι κύριε Τζόρντι;

Και υπάρχουν και χορηγίες κύριε Μπερτομέου όπως αυτή της Turkish Airlines. Αυτά τα χρήματα πως ακριβώς μοιράζονται; Πού ακριβώς χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα;

Κι έχουμε κι άλλη απορία; Πρόκειται για κάτι με το οποίο τελείωσε η πρώτη παράγραφος του κειμένου μας.Τα χρήματα τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι ομάδες, στη δική μας περίπτωση ο Παναθηναϊκός πριν λίγους μήνες και ο Ολυμπιακός τώρα, που πηγαίνουν;

Οι ελληνικές ομάδες έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα τα τελευταία τρία χρόνια και γι’ αυτό τους το κατόρθωμα εισπράττουν το… αστρονομικό ποσό των 250.000 ευρώ κάθε φορά. Και για ένα παιχνίδι που κάτι πήγε στραβά καλούνται να ζημιωθούν με ένα ποσό περίπου ίδιο μ’ αυτό που παίρνουν αν κατακτήσουν την Ευρωλίγκα!

Μπορεί στις δηλώσεις να είστε καλός κύριε CEΟ αλλά νομίζουμε ότι την ώρα των μαθηματικών δεν πρέπει να πηγαίνατε στο σχολείο….

Keywords
Τυχαία Θέματα