NBA | Χειρουργήθηκε ο Ρόουζ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (12/5) ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, Ντέρικ Ρόουζ.

Ο Αμερικανός γκαρντ των Μπουλς ταλαιπωρήθηκε όλη τη χρονιά με τραυματισμούς, καθώς είχε προβλήματα στην πλάτη, στη βουβωνική χώρα και στα πόδια του. Ωστόσο, το... κερασάκι στην τούρτα ήταν η ρήξη χιαστών που υπέστη στο γόνατο του αριστερού του ποδιού στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς με τους Σίξερς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει πρόωρα η σεζόν για τον ίδιο και να μην μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του, η οποία

αποκλείστηκε από την παρέα του Αντρέ Ιγκουοντάλα, ενώ παράλληλα ο Ρόουζ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 6 με 9 μήνες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με συνέπεια να χάσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Πέρσι, ο 23χρονος σούπερ σταρ πήρε... σπίτι του το βραβείο του MVP και αυτόματα έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που καταφέρνει κάτι τέτοιο... Πάντως, η μοίρα του επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι, αφού φέτος δεν κατόρθωσε να δείξει το πλούσιο ταλέντο του και να οδηγήσει τους "ταύρους" στην κατάκτηση του δαχτυλιδιού.

Ο Ρόουζ έπαιξε μόλις 39 από τα 66 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του -η οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ 50-16 εξασφαλίζοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας- έχοντας κατά μέσο όρο 21,8 πόντους, 7,9 ασίστ, και 3,4 ριμπάουντ σε 35,3 λεπτά συμμετοχής. Επιπλέον, έδωσε το παρών το πρώτο ματς της σειράς με τους Σίξερς -που έμελλε να είναι και το τελευταίο του για φέτος- σκοράροντας 23 πόντους σε 37 λεπτά, ενώ παράλληλα μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε ισάριθμες ασίστ και έκανε 1 κόψιμο και 1 κλέψιμο.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι ο ηγέτης των Μπουλς θα χάσει την προετοιμασία της ερχόμενης περιόδου και θα κάνει αγώνα δρόμου για να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, με τους ανθρώπους του Σικάγο να αναμένεται να τοποθετηθούν και επίσημα για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, αλλά και για το διάστημα απουσίας του και πότε θα μπει ξανά στο παρκέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα