NBA | Έγινε άγαλμα ο Τζαμπάρ!

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ πρόσφερε πάρα πολλά στους Λέικερς και η ομάδα του Λος Άντζελες αναγνωρίζοντας τα όσα έχει κάνει, έφτιαξε ένα μπρούτζινο άγαλμα δυόμισι μέτρων για να τον τιμήσει και το τοποθέτησε στο "Staples Center".

Ο παλαίμαχος σέντερ απεικονίζεται να επιχειρεί ένα ραβερσέ σουτ, κίνηση που ήταν σήμα κατατεθέν του, φορώντας τα γυαλιά του και φυσικά τη φανέλα με το νούμερο 33 στην πλάτη. Οι "λιμνάνθρωποι" παρουσίασαν στο κοινό τη δημιουργία τους πριν από τον χθεσινό νικηφόρο αγώνα με τους Σανς.

"Χαίρομαι που είμαι εδώ, προτού έρθουν τα περιστέρια",

δήλωσε χαρακτηριστικά ο έξι φορές MVP του NBA, ο οποίος έχει στην τροπαιοθήκη του έξι πρωταθλήματα με τους Λέικερς, ενώ είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Τζαμπάρ είναι ο έκτος άνθρωπος που για χάρη του η ομάδα έφτιαξε άγαλμα, καθώς είχαν προηγηθεί ο κορυφαίος παίκτης του χόκεϊ Γουέιν Γκρέτσκι, ο πυγμάχος Όσκαρ ντε λα Χόγια, οι μπασκετμπολίστες Τζέρι Ουέστ και Μάτζικ Τζόνσον, αλλά και ο εκφωνητής Τσικ Χερν.

Στην εκδήλωση που οι Λέικερς τίμησαν τον Τζαμπάρ έδωσαν το παρών οι Τζόνσον, Πατ Ράιλι, Τζούλιους Έρβινγκ, Μπιλ Γουόλτον, Κερτ Ράμπις, Τζέιμς Oυόρθι και Έι Σι Γκριν. Φυσικά από τα αποκαλυπτήρια δεν γινόταν να απουσιάσει ο Τζακ Νίκολσον, ενώ ο κομισάριος του NBA, Ντέιβιντ Στερν, και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, έδωσαν συγχαρητήρια μέσω βίντεο στον Τζαμπάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα