NBA | Γκρόουβερ: "Ήταν δηλητηρίαση και όχι η γρίπη"

Ο Τιμ Γκρόουβερ, ο άλλοτε προσωπικός γυμναστής του Μάικλ Τζόρνταν, μίλησε για το θρυλικό "flu game" των Μπουλς ενάντιων των Τζαζ, στο «Truehoop» του "ESPN".

10 Ιουνίου του 1997, οι Σικάγο Μπουλς βρίσκονται στη Γιούτα για το πέμπτο ματς των τελικών με τους Γιούτα Τζαζ και το σκορ να είναι στο 2-2. Στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι "ταύροι", η υπηρεσία δωματίου είχε κλείσει από τις 21:00. Ο Μάικλ Τζόρνταν, κάποια στιγμή πείνασε και ο Γκρόουβερ του είπε

ότι το μοναδικό που θα μπορούσαν να φάνε το βράδυ, ήταν πίτσα από ένα μαγαζί που ήταν ακόμα ανοιχτό κοντά στο ξενοδοχείο.


Έτσι, λοιπόν, παρήγγειλαν και την παράδοση της πίτσας έκαναν… πέντε άτομα! "Μου φάνηκε περίεργο και είπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά… Είχα πολύ άσχημο προαίσθημα" τόνισε ο Γκρόουβερ.

Από εκείνη την πίτσα, έφαγε μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν και κανείς άλλος.

"Τα ξημερώματα της ημέρας του 5ου τελικού, με παίρνει τηλέφωνο στο δωμάτιο που ήμουν και μου λέει “τρέξε”. Πήγα στο δωμάτιό του και τον είδα κουλουριασμένο, να πονάει πάρα πολύ στο στομάχι. Του είπα κατευθείαν ότι δεν ήταν από την ίωση που τον είχε προσβάλει, αλλά ήταν τροφική δηλητηρίαση"!

Παρόλα αυτά, ο Τζόρνταν όχι μόνο έπαιξε στον 5ο τελικό της σειράς με τους Τζαζ, αλλά ήταν και εκ των πρωταγωνιστών για τους Μπουλς, πετυχαίνοντας 38 πόντους στη νίκη (90-88) της ομάδας του επί των Γιούτα Τζαζ! Η εικόνα του θρύλου του μπάσκετ να καταρρέει στην αγκαλιά του Πίπεν λίγο μετά το ματς, είναι μια από τις πιο συγκινητικές στην ιστορία του αθλητισμού, αποδεικνύοντας το πάθος και την ψυχική δύναμη που είχε ο Αμερικανός.

Η σειρά των τελικών πήγε και στο 6ο και τελευταίο παιχνίδι, εκεί που οι Μπουλς κυριάρχησαν, επικράτησαν με 90-86, πήραν την 4η νίκη που χρειάζονταν και στέφθηκαν Πρωταθλητές, με τον Τζόρνταν να φοράει το πέμπτο δαχτυλίδι. Είχε θέση για ακόμη ένα...

Keywords
Αναζητήσεις
dilitiriasi kai gripi
Τυχαία Θέματα