NBA | Καλύτερα στα «τυφλά», Ντουάιτ!

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ δεν είναι και ο καλύτερος σουτέρ ελευθέρων βολών στο NBA. Συγκαταλέγεται στους χειρότερους και για τη νέα σεζόν στόχος του μεταξύ άλλων είναι να ανεβάσει το ποσοστό του γύρω στο 75-80%. Στα «τυφλά» πάντως έχει βάσιμες ελπίδες να το καταφέρει!

Στην 9ετή θητεία του στον μαγικό πλανήτη ο «Σούπερμαν» σουτάρει με το κάκιστο 57,7% κι ενώ τα την τελευταία διετία το ποσοστό του έχει πέσει ακόμη περισσότερο, στο 49,1% και το 49,2% με Μάτζικ

και Λέικερς αντιστοίχως. Το καλοκαίρι επέλεξε να μετακομίσει στους Ρόκετς και θέλει να γυρίσει σελίδα τόσο στην καριέρα του όσο και στην ευστοχία από τη γραμμή των βολών.

Με ποιο τρόπο, όμως, προσπαθεί να βελτιωθεί; Σουτάροντας με τα μάτια κλειστά! Ναι, καλά διαβάζετε. Και μάλιστα τα πηγαίνει περίφημα! Ο 28χρονος σέντερ (2,11μ.) σύμφωνα με την «Houston Chronicle» αναμετρήθηκε σε διαγωνισμό βολών με τον συμπαίκτη του Τζέιμς Χάρντεν (ο οποίος σουτάρει με 84,2% στις ελεύθερες βολές), με τους δύο αστέρες να σουτάρουν στα «τυφλά» και τον Χάουαρντ να βγαίνει νικητής από αυτή την… περίεργη «μονομαχία», έχοντας το εντυπωσιακό 8/10!

«Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να εκτελώ με τα μάτια μου κλειστά στην διάρκεια των αγώνων. Έχω εξαιρετικό ποσοστό. Μπορώ να βάλω 8/10 αν τα κλείσω», δήλωσε ενθουσιασμένος ο διεθνής μπασκετμπολίστας και στη συνέχεια αποκάλυψε πως του ήρθε η ιδέα των… κλειστών ματιών. «Υπάρχει ένας τύπος που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ σερί εύστοχων βολών. Μου είπε να κάνω αυτό το κόλπο, ώστε να αρχίσω να εμπιστεύομαι την ρουτίνα με την οποία σουτάρω. Δεν μπορείς να δεις όταν κλείνεις τα μάτια σου, οπότε με αυτόν τον τρόπο εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου».

Καλύτερα στα «τυφλά», λοιπόν, Ντουάιτ!

Keywords
Τυχαία Θέματα