NBA | Κουφός: "Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα στο NBA"

Ο Κώστας Κουφός διανύει την πέμπτη του σεζόν στο ΝΒΑ και φέτος με την φανέλα των Νάγκετς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Κώστας Κουφός μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA για την απόδοσή του στους Νάγκετς, αλλά και την παρουσία του στην Εθνική ομάδα και ευχήθηκε σύντομα και άλλοι Ελληνες

παίκτες να αγωνιστούν στο NBA. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την δυνατότητα να δείξω τι μπορώ να κάνω. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό όση ώρα βρίσκομαι στο παρκέ", δήλωσε αρχικά ο Κώστας Κουφός για την παρουσία του στους Ντένβερ Νάγκετς και στην συνέχεια ανέφερε:

"Είμαι ευγνώμων στο προπονητικό τιμ για την εμπιστοσύνη τους σε μένα. Ο Τζορτζ Καρλ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές στο τι πρέπει να κάνω για να μείνω συγκεντρωμένος και να έχω αυτοπεποίθηση μέσα στο παιχνίδι μου. Είμαι νέος και έχω ακόμα πολλά πράγματα να μάθω και να βελτιώσω μέσα στο παιχνίδι μου, αλλά έχω το κίνητρο για να γίνω ένας μεγάλος παίκτης".

Ο Κώστας Κουφός μίλησε και για την συνέχεια των Νάγκετς στο μαγικό πρωτάθλημα: "Εχουμε δείξει ότι είμαστε μια σπουδαία και ανταγωνιστική ομάδα. Θέλουμε να τερματίσουμε στην καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο και είμαστε σε θέση να κάνουμε σπουδαία πράγματα στα πλέι όφ".

"Η ιστορία μου είναι κάπως ιδιαίτερη, καθώς μεγάλωσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αγωνίζομαι στην Εθνική Ελλάδος. Πιστεύω όμως, ότι όλο αυτό με έχει κάνει πιο δυνατό, μιας και προσπαθώ να συνδυάσω τις διαφορετικές μπασκετικές κουλτούρες και να γίνω όσο πιο ανταγωνιστικός παίκτης μπορώ. Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ την χώρα μου στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και εύχομαι και άλλοι Ελληνες παίκτες σύντομα να αγωνιστούν στο NBA".

Για το Ευρωμπάσκετ του 2009 ανέφερε: "Ηταν μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Το να μοιράζεσαι στιγμές με σπουδαίους παίκτες όπως είναι ο Σπανούλης, ο Ζήσης και ο Φώτσης είναι απίστευτο".

Για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και το γεγονός ότι εκεί θα κληθεί να βρεθεί αντίπαλος με κάποιους από τους συμπαίκτες του στους Νάγκετς (Μοζγκόφ και Γκαλινάρι) ο Κώστας Κουφός είπε: "Εχουμε μίλησει γι’ αυτό, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις και προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος στο NBA".

Keywords
Τυχαία Θέματα