NBA | Όντεν: «Έγινε το πρώτο βήμα»

Τι κι αν χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που πάτησε παρκέ μαζί με τους συμπαίκτες του; Όταν αναφερόμαστε στην περίπτωση του Γκρεγκ Όντεν, ισχύει το κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από το Δεκέμβριο του 2009, ωστόσο αυτό δεν τον πτοεί και είναι αποφασισμένος να ξάνει ένα νέο ξεκίνημα με τους Χιτ την ερχόμενη περίοδο, αφήνοντας πίσω τους τραυματισμούς που τον «ακολουθούν» σε κάθε του βήμα. Το ταλέντο περισσεύει στον 25χρονο σέντερ (2,13μ.), ο οποίος όταν είναι υγιής

συγκαταλέγεται στην ελίτ των κορυφαίων «ψηλών» του μαγικού κόσμου. Εφόσον, λοιπόν, η τύχη είναι με το μέρος του φέτος, μπορεί να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο και να γυρίσει επιτέλους σελίδα στην καριέρα του, που έως τώρα έχει περάσει από χίλια κύμματα.

Στο δια ταύτα, ο Όντεν προπονήθηκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, με την ομάδα του Μαϊάμι, και φυσικά δεν μπορούσε να μην είναι χαρούμενος.

«Ένιωσα καλά εκεί έξω. Πρώτη φορά μετά από καιρό νιώθω χαρούμενος που κατάφερα κάτι τέτοιο. Έπρεπε βέβαια να με βγάλουν από το παρκέ κάποια στιγμή, αλλά έγινε το πρώτο βήμα», δήλωσε ο Αμερικανός άσος, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο μέρος του προγράμματος των Πρωταθλητών NBA, χωρίς να πάρει μέρος στο καθιερωμένο «διπλό», αφού δεν έχει πάρει ακόμη την σχετική άδεια από το ιατρικό επιτελείο, ενώ όταν τελείωσε την προπόνησή του τοποθέτησε πάγο και στα δύο γόνατά του.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο κόουτς των Χιτ, Έρικ Σπόελστρα, σχολιάζοντας: «Το πάμε βήμα-βήμα, προπόνηση με την προπόνηση, λεπτό με το λεπτό. Ήταν μεγάλο μπόνους για εμάς ότι τον είχαμε μαζί μας στο παρκέ. Θα έχουμε συνάντηση με τους γυμναστές μας και θα δούμε πώς θα αντιδράσει το σώμα του από εδώ και πέρα».

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, έγινε για τον Γκρεγκ Όντεν. Μακάρι το νούμερο 1 στο ντραφτ του 2007 να συνεχίσει έτσι, υγιής, διότι το NBA τον έχει ανάγκη, όπως και ο ίδιος έχει ανάγκη να ξαναπαίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο, ώστε να αποδείξει ότι δεν είναι... ξεγραμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα