NBA | Το χοντρό κράξιμο στον Αρτέστ και οι... φωνές υπεράσπισης

Η απαράδεκτη αντιαθλητική ενέργεια του Metta World Peace να χτυπήσει με αγκωνιά στο πρόσωπο τον Τζέιμς Χάρντεν, προκαλώντας του διάσειση, δεν έμεινε ασχολίαστη από παίκτες και προπονητές των Θάντερ, που... τα έχωσαν στον φόργουορντ των Λέικερς! Βέβαια, δεν έλειψε και η... υπερασπιστική γραμμή, αλλά και η απολογία του Αρτέστ!

Ο Metta World Peace, βέβαια, κατάλαβε από

την πρώτη στιγμή ότι αυτό που έκανε θα προξενήσει θύελλα αντιδράσεων και πολλοί θα είναι εκείνοι που θα του επιτεθούν και θα τον κατακρίνουν για ό,τι συνέβη. Γι' αυτό και έσπευσε -δίχως βέβαια να... πείσει και κανέναν- ότι το δολοφονικό χτύπημα στον Χάρντεν ήταν... ατύχημα!

"Μόλις είδα το ριπλέι... Οοοο, ο πανηγυρισμός μου μετά το κάρφωμα ήταν υπερβολικός. Ούτε καν είδα τον Τζέιμς. Θεέ μου... Φαίνεται άσχημο. Ελπίζω να είναι καλά", έγραψε ο Metta World Peace στην προσωπική του σελίδα στο Twitter και φυσικά ακολούθησε καταιγισμός σχολίων, με τα περισσότερα από αυτά να μην είναι και τόσο... φιλικά!

Είχε βέβαια, προλάβει να κάνει δηλώσεις μετά το τέλος του ματς, ώστε να μαζέψει τα... αμάζευτα! "Κάρφωσα μπροστά στον Ντουράντ και τον Ιμπάκα, βγήκε το συναίσθημα και ενθουσιάστηκα. Ηταν ατυχία που ο Τζέιμς βρέθηκε σε εκείνο το σημείο. Τον χτύπησα ακούσια και ελπίζω να είναι καλά. Οι Θάντερ διεκδικούν το πρωτάθλημα και θέλω να είναι εντάξει το παιδί. Ζητώ συγνώμη τόσο από εκείνον, όσο και από την ομάδα του, ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι και η συγκεκριμένη μια άτυχη στιγμή. Αυτά για σήμερα...".

Οπως ήταν φυσικό, άπαντες στους Θάντερ καταδίκασαν το περιστατικό και τα έψαλλαν για τα καλά στον Peace, με πρώτο και καλύτερο τον τεχνικό της Οκλαχόμα, Σκοτ Μπρουκς: "Ηταν μια άσχημη κίνηση, μια επικίνδυνη κίνηση που δεν πρέπει να βλέπουμε σε αγώνες μπάσκετ. Δυστυχώς όμως συνέβη. Γνωρίζω τον Ρον, όμως δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, δεν το δέχομαι...".

Ο πρώτος που... έπεσε πάνω στον Αρτεστ, ώστε να ζητήσει το λόγο για αυτό που συνέβη, ήταν ο Σερζ Ιμπάκα, ο οποίος τόνισε: "Είδα αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μου. Ηταν ό,τι χειρότερο μου έχει τύχει ποτέ. Πήγα προς το μέρος του για να του ζητήσω τον λόγο κι εκείνος ήθελε να παλέψουμε. Ημουν έκπληκτος, δεν ξέρω τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή, όμως δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο".

Απ' τη μεριά του, ο ηγέτης των Θάντερ, Κέβιν Ντουράντ, ήταν πιο μαλακός... "Χαίρομαι που ο συμπαίκτης μου είναι καλά. Εννοείται πως η κίνηση του Ρον ήταν άσχημη και ελπίζω ότι έγινε ακούσια, χωρίς δόλο. Πρέπει να την ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε".

Ο Τάμπο Σεφολόσα "έκραξε" με τη σειρά του τον Metta World Peace, κατά κόσμον Ρον Αρτέστ: "Είδα τη φάση στο ριπλέι. Ηταν μια ανόητη κίνηση. Μια ανόητη κίνηση που δεν την χρειάζεται το ΝΒΑ".

Δεν έλειψε ωστόσο και η γραμμή υπεράσπισης του εκκεντρικού φόργουορντ των Λέικερς, με τον Κόμπε Μπράιαντ να ισχυρίζεται μάλιστα ότι ο Ρον είναι πολύ γλυκός! "Είναι δεδομένο ότι θα τιμωρηθεί, όμως δεν μπορώ να προβλέψω πόσα ματς θα χάσει. Ελπίζω μόνο να είναι καλά ο Χάρντεν. Είναι έ

Keywords
Τυχαία Θέματα