NBA | "Ζήτω το Σακραμέντο, ζήτω οι Κινγκς!"

Στο Σακραμέντο θα παραμείνουν οι Κινγκς, καθώς το δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας της Καλιφόρνια ενέκρινε τη δημιουργία νέου γηπέδου.

Κατά συνέπεια οι "βασιλιάδες" δεν χρειάζεται να μετακομίσουν στο Αναχάιμ προκειμένου να βρουν νέα μπασκετική στέγη!

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, το Σακραμέντο ξεπέρασε το πιο κρίσιμο πολιτικό εμπόδιο αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν το δημοτικό συμβούλιο έκανε δεκτό με ψήφους 7-2 το σχέδιο για να βοηθήσει οικονομικά τη χρηματοδότηση

του νέου σταδίου συνολικής αξίας 391 εκατομμυρίων δολαρίων!

Στο άκουσμα αυτής της χαρμόσυνης είδησης, λαοθάλασσα πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης, με το δήμαρχο να είναι... ασυγκράτητος μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό. "Ζήτω το Σακραμέντο, ζήτω οι Κινγκς!", αναφώνησε ο άλλοτε παίκτης των Φοίνιξ Σανς, Κέβιν Τζόνσον, με το πλήθος από κάτω να... παραληρεί και να εκδηλώνει με έντονο τρόπο την ικανοποίησή του για την ιστορική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, η πόλη του Σακραμέντο θα προσφέρει 255.5 από τα 391 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για τη δημιουργία του γηπέδου, λεφτά που θα βγουν κυρίως από τη μίσθωση πάρκινγκ στην περιοχή. Αναφορικά με το υπόλοιπο ποσό, 73.25 εκατομμύρια δολάρια θα βάλουν οι Κινγκς, ενώ άλλα 58.75 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν από την εταιρία που θα αναλάβει την ευθύνη για την κατασκευή του γηπέδου.

Τον περασμένο Απρίλιο οι Κινγκς βρέθηκαν ένα βήμα από την μετακόμισή τους στο Αναχάιμ, μέχρι ο δήμαρχος, Κέβιν Τζόνσον, να μεταπείσει τη λίγκα και τους ιδιοκτήτες της ομάδας να κάνουν λίγη παραπάνω υπομονή και να δώσουν μία τελευταία ευκαιρία στην πόλη, ώστε να μαζέψει λεφτά για την δημιουργία νέου γηπέδου. "Πριν έναν χρόνο έμοιαζε απίστευτο, αλλά κάναμε τρομερό comeback", παραδέχτηκε ο Τζόνσον.

Ο συνιδιοκτήτης των "βασιλιάδων", Γκάβιν Μαλούφ, δήλωσε γεμάτος χαρά: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της οικογενείας μου και της ομάδας την πόλη που μας βοηθάει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας και είναι μία σπουδαία μέρα για το Σακραμέντο".

Να σημειώσουμε πως οι επίσημες υπογραφές προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα αναμένεται να "πέσουν" έως τον Απρίλιο, ενώ βάση συμφωνίας, οι Κινγκς έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στο Σακραμέντο για τουλάχιστον 30 χρόνια!

Keywords
Τυχαία Θέματα