Α ΕΣΚΑ | Tα Οσκαρ της 9ης αγωνιστικής

Τη Δευτέρα (9/12) ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική της Α΄ΕΣΚΑ και το superbasket.gr σας παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές, την καλύτερη πεντάδα, τον καλύτερο προπονητή αλλά και τον ήρωα της βραδιάς.


Καλύτερη πεντάδα

1. Θάνος Καραθανασόπουλος (Προμηθέας)

Ο 28χρονος πλέι μέικερ ήταν εντυπωσιακός, όπως και ολόκληρος ο Προμηθέας, στη νίκη της ομάδας του επί του Ζωγράφου με 83-54 και τελείωσε το ματς με 15 πόντους. Ο πλέι μέικερ του Προμηθέα πέτυχε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε κάθε δεκάλεπτο και δεν έκανε

ούτε ένα λάθος σε 30 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Μάλιστα ήταν αυτός ο βασικός λόγος που η διαφορά στο πρώτο ημίχρονο πήγε στους 30 πόντους.

2. Θοδωρής Κουμπούρας (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

Ο 29χρονος γκαρντ συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και όντας ο πρώτος σκόρερ του Διαγόρα Δρυοπιδέων βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες έχοντας 20 πόντους ενώ και δημιουργικά ήταν άριστος.

3. Λεωνίδας Παπαδολιάς (Άρης Πετρούπολης)

Ο Άρης Πετρούπολης πήρε σημαντική νίκη απέναντι στον Αργοναύτη με τον Λεωνίδα Παπαδολιά να τελειώνει το παιχνίδι με 22 πόντους και να αγγίζει μάλιστα και το double-double αφού είχε και 7 ριμπάουντ. Μάλιστα ήταν αυτός που όταν η ομάδα του έδειξε να μπλοκάρει στη ζώνη του Αργοναύτη, έδωσε τις λύσεις και της έδειξε τον δρόμο της νίκης.

4. Θανάσης Τσιάκος (Ηλιούπολη)

Ήταν ο πολυτιμότερος της ομάδας του στη νίκη με 66-60 απέναντι στο Μαρκόπουλο τελειώνοντας με 17 πόντους το ματς ενώ ήταν εξαιρετικός στην άμυνα.

5. Τάσος Αναστασόπουλος (Αναγέννηση Πετραλώνων)

Έκανε τα πάντα απέναντι στα Μελίσσια και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη. Ο έμπειρος σέντερ ήταν κυρίαρχος και στις δύο μεριές του παρκέ τελειώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους.

MVP

Θάνος Καραθανασόπουλος (Προμηθέας)

Η ομάδα του πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής. Από κάθε άποψη. Ο Προμηθέας διέλυσε τον Ζωγράφου, τον προσπέρασε στη βαθμολογία και ταυτόχρονα εξασφάλισε μια τεράστια διαφορά που ενδεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη.

HERO OF THE NIGHT

Δημήτρης Μπίτσικας (Απόλλωνας)

Ο Απόλλωνας βρέθηκε να χάνει με 46-31 από τους Αγίους Αναργύρους στο 25, αλλά κατάφερε, χάρη στον Δημήτρη Μπίτσικα, να ανατρέψει την κατάσταση, να οδηγήσει το ματς στην παράταση και να πάρει τη νίκη. Μάλιστα ο Μπίτσικας, o οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, ήταν καθοριστικός και στο έξτρα πεντάλεπτο. Δυστυχώς, όμως, η βραδιά δεν έκλεισε ιδανικά για εκείνον αφού στην τελευταία φάση τραυματίστηκε και άπαντες ευχόμαστε να μην πρόκειται για κάτι σοβαρό.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Μάριος Δεσποτάκης (Απόλλωνας)

Ο Απόλλωνας, αν και νεοφώτιστος στην κατηγορία, συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Ο Μάριο Δεσποτάκης έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό σύνολο που παλεύει κάθε παιχνίδι. Όπως ακριβώς έκανε και απέναντι στους Άγιους Αναργύρους. Ο έμπειρος κόουτς έχει καταφέρει, μόλις μετά από 9 αγωνιστικές, να οδηγήσει την ομάδα του αρκετά μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και να «γλυκοκοιτάζει» ταυτόχρονα τις θέσεις των πλέι οφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα