Α ΕΣΚΑ | Ενεζλης: "Εγινε πολύ σκληρό παιχνίδι"

Ο Σπόρτιγκ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντώνη Ενεζλη, πήρε μια σπουδαία νίκη επί των Αγ. Αναργύρων και ο άσος της ομάδας, μίλησε στο superbasket.gr για το νικητήριο καλάθι που πέτυχε, την στήριξη του Sporting Club και την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Αντώνης Ενεζλης, δήλωσε μετά το παιχνίδι στους Αγ. Αναργύρους:

"Η αλήθεια είναι πως ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη νίκη, η ομάδα μας προσπαθεί να επανέλθει απο τους τραυματισμούς που ήρθαν μαζεμένοι σε αρκετούς

βασικούς παίχτες μας και διανύει μία δύσκολη περίοδο. Οι Άγιοι Ανάργυροι ήθελαν το παιχνίδι, όπως και εμείς θέλαμε πολύ τη νίκη. Αυτό φάνηκε στο χαμηλό σκορ. Όταν το ματς στην ουσία στα τελευταία 8 δευτερόλεπτα είνα στο 52-52, απο εκεί καταλαβαίνεις πόσο κληρό παιχνίδι έγινε. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ευτυχώς για εμας, ήμασταν οι τυχεροί. Επίσης πρέπει να ομολογήσω πως η ομάδα των Αγίων, φάνηκε πολύ καλύτερη μέσα στο παρκέ απο ό,τι στον πρώτο γύρο που αυτό μετατρέπει και την έδρα τους σε μία δύσκολη έδρα. Τέλος καλό, όλα καλά όμως".

Ποιο θεωρείς πως είναι το μυστικό της έδρας του αντιπάλου;

"Βασικά ήταν μία περίεργη έδρα με χαμηλό φωτισμό και περίεργο παρκέ, αλλά όλα αυτά είναι λετπομέρειες. Θεωρώ πως το μυστικό της έδρας τους είναι ο ψυχολογικός παράγοντας που παίζει μεγάλο ρόλο, οι περισσότεροι αθλητές εντός έδρας αγωνίζονται καλύτερα απ'ότι εκτός. Έτσι φάνηκε πως έκαναν και οι παίχτες των Αγίων Αναργύρων σε συνδυασμό και με την ανεβασμένη απόδοση που έχουν σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο. Αν και πρέπει να ομολογήσω πως δεν μπορώ να έχω καθαρή άποψη για τα μυστικά που έχει η κάθε έδρα, απο τη στιγμή που το "Sporting Club" μετατρέπει όλα τα παιχνίδια σε εντός έδρας για εμάς".

Πέτυχες το τρίποντο της νίκης στην εκπνοή... Ζήτησες εσύ να κάνεις το σουτ ή απλά ήρθε η μπάλα στα χέρια σου;

"Η αλήθεια είναι πως στις τελευταίες επιθέσεις, ζητούσα συνέχεια τη μπάλα, το πίστευα και το ήθελα πολύ. Κάποιες στιγμές όταν παίζεις ένα τέτοιας σημασία παιχνίδι και είσαι πίσω στο σκορ, κάνεις ένα γρήγορο flashback στο μυαλό σου και βλέπεις ότι δεν μπορείς να το χάσεις. Αυτό έκανα και εγώ και λειτούργησε θετικά. Στα 3 δευτερόλεπτα δεν έχεις και πολλές επιλογές, εγώ στα 3,1" ζήτησα την μπάλα και ο Κλήμης μου την έδωσε γιατί με πίστεψε. Δεν είχε να κάνει με το αν τη ζήτησα ή όχι. Έτυχε εγώ να είμαι αυτός που σούταρα εκείνη τη στιγμή".

Συνεχίζετε χέρι-χέρι στην κορυφή με τον Άρη Πετρούπολης...

"Όντως συνεχίζουμε παρέα με τον Άρη Πετρούπολης μαζί στην κορυφή. Θεωρώ πως ο Άρης είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Ο ένας περιμένει στραβοπάτημα του άλλου για να μείνει μόνος του στην κορυφή. Ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξουν άλλα προβλήματα για εμας και θα είμαστε εμείς πρώτοι. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και όλες οι ομάδες εμφανίζονται διαφορετικές σε σχέση με τον πρώτο γύρο".

Keywords
Τυχαία Θέματα