Α ΕΣΚΑ | Τσακίρης: "Είναι "βαριά" η φανέλα του Σπόρτιγκ"

Ο Σπόρτιγκ κατάφερε με μεγάλη ανατροπή να πάρει τη νίκη επί του αήττητου ως την Δευτέρα, Ζωγράφου και ο Δημήτρης Τσακίρης δήλωσε πως αυτό που έκρινε το αποτέλεσμα ήταν η αποφασιστικότητά τους.

Το superbasket.gr ήταν στο γήπεδο και μίλησε με τον Δημήτρη Τσακίρη, που ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης (20π.).

Πού πιστεύεις πως κρίθηκε το ματς κόντρα στου Ζωγράφου και ποιό ήταν το κλειδί της νίκης;

"Το παιχνίδι κρίθηκε στην αποφασιστικότητα των παιχτών, την θέληση και την δύναμή

μας. Κάναμε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσαμε να συγκεντρωθούμε απο ένα σημείο και έπειτα και βρεθήκαμε να χάνουμε στο ημίχρονο με 17 πόντους διαφορά (42-25). Το κλειδί της νίκης ήταν η αμυνά μας στο β΄ ημίχρονο με την οποία μπλοκάραμε την ομάδα του Ζωγράφου".

Σας έδωσε κάποια διαφορετική εντολή ο προπονητής σας στην ανάπαυλα, μετά το πολύ κακό πρώτο μέρος;

"Στο ημίχρονο είχαμε μία κουβέντα με τον βοηθό προπονητή, Δήμο Μπρούσαλη, η οποία μας αφύπνισε και δώσαμε όρκο αν παλέψουμε μέχρι τέλους. Μπήκαμε αποφασιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο και γυρίσαμε το παιχνίδι, αν και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο και η βαριά φανέλα του Σπόρτιγκ".

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 19 πόντους (42-23 στο 19΄). Πιστέψατε στην ανατροπή;

"Εγώ προσωπικά δεν πίστεψα ποτέ οτι θα χάσουμε, πίστευα στην ανατροπή αλλά δεν ήξερα αν πίστευαν το ίδιο και οι συμπαίχτες μου σε εκείνο το σημείο. Τελικά δώσαμε έναν όρκο νίκης στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, βγήκαμε έξω και δείξαμε τι μπορούμε να καταφέρουμε".

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη έπειτα απο 11 μήνες (τελευταία νίκη με τον Τυφώνα στις 21/11/2011 με 53-60). Τι το διαφορετικό είχε αυτή η αναμέτρηση και ήρθε το διπλό, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες που βλέπαμε "άλλη" ομάδα εκτός έδρας;

"Δεν ήμουν στην περσινή ομάδα για να γνωρίζω, αλλά απο τα λίγα που είχα μάθει και ακούσει για την περσινή ομάδα υπήρχαν κλίκες ανάμεσα στους παίχτες. Φέτος όλα είναι τόσο διαφορετικά, είμαστε μια παρέα και δεν υπάρχει καμία κλίκα αναμεσά μας. Ο κόσμος είναι πολύ κοντά μας, ασχολείται μαζί μας και είμαστε όλοι μαζί ένα αγαπημένο σύνολο. Μπήκαμε σαν μία δυνατή και ενωμένη παρέα μέσα και γυρίσαμε το ματς".

Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος, θεωρείς πως διπλά μέσα σε έδρες τέτοιων ομάδων οι οποίες έχουν υψηλούς στόχους, είναι "μισή άνοδος";

"Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για ανόδους ή οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό διπλό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, αλλά προχωράμε σιγά-σιγά και κοιτάμε μπροστά".

Είσαι ένας απο τους καινούργιους παίχτες που ήρθαν στην ομάδα φέτος. Ηταν εύκολη η απόφαση για σένα να φορέσεις την φανέλα του Σπόρτιγκ;

"Η αλήθεια είναι οτι δεν είπα κατευθείαν το ναι. Είχα και κάποιες άλλες προτάσεις στα χέρια μου, το σκέφτηκα αρκετά αλλά ήρθα για τον προπονητή, Αλέξη Καρατζά, αλλά και την βαριά φανέλα της ομάδας. Η ιστορία και μόνο που έχει αυτή η ομάδα και αυτή η φανέλα, με έκαναν να πω το ναι".

Επόμενο

Keywords
Τυχαία Θέματα