Α ΕΣΚΑΝΑ | Χρήστου: "Θα πρωταγωνιστήσει ο Άλιμος"

Δύο ξεκάθαρους στόχους έχει για τη νέα σεζόν ο Άλιμος, που δεν περιορίζονται πάντως μονάχα στην ομάδα των Ανδρών. Άπαντες στο τμήμα μπάσκετ θέλουν να δουν πρωταγωνιστή τον Άλιμο στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ, και τους Εφήβους και τους Παίδες να τερματίζουν στην πρώτη εξάδα, όπως τόνισε και ο πρόεδρος Παύλος Χρήστου.

Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για την Τετάρτη (21/8).

Ο Δημήτρης Τσολάκης παρέμεινε στην θέση του πρώτου προπονητή,

ενώ άμεσος συνεργάτης του θα είναι για άλλη μια χρονιά ο Δημήτρης Πρασσάς.

Ο βασικός κορμός του περσινού ρόστερ, δηλαδή οι Γιώργος Παπουλίδης, Γιώργος Τσιριγωτάκης, Σταύρος Κυριακόπουλος, Αλέξανδρος Μοδάκης, Παναγιώτης Γαρδικιώτης, Θοδωρής Σαφός θα φορούν και φέτος τη φανέλα της ΑΛΦ Αλίμου, καθώς ανανέωσα τη συνεργασία τους. Εκτός από τις παραμονές των παικτών, η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά σε όλες τις θέσεις της πεντάδας. Οι Δημήτρης Γαλανάκης (Από Ηλιούπολη), Γιώργος Πετρακάκης (από Βουλιαγμένη), Δημήτρης Ζευγώλης (από Ερμή Πειραιά), Κωνσταντίνος Σκρέκας (από Τρίκαλα), Παναγιώτης Καλώστος (από Χαλάνδρι), Χάρης Τζελέπης από (Α.Σ. Τήρων), Παναγιώτης Σοφιανόπουλος (από Φοίνικα Πειραιά) θα προσθέσουν στο ρόστερ με εμπειρία, ποιότητα, αλλά και νεανικό ενθουσιασμό, με στόχο την προσωπική επιτυχία μέσα από τη συλλογική προσπάθεια της ομάδας.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΑΛΦ Αλίμου ευχαρίστησε τους Παναγιώτη Τσατάλα (Ερμής Πειραιά), Δημήτρη Γιατρά (Ερμής Πειραιά), Ανδρέα Κατωπόδη (υποτροφία σε κολέγιο των ΗΠΑ), Γρηγόρη Ζαμπέτη (ελεύθερος), Δημοσθένη Τζουμάνη (ελεύθερος) για όσα προσέφεραν την περασμένη σεζόν και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στην πορεία της καριέρας τους.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Αλίμου, Παύλος Χρήστου, έστειλε το μήνυμά του: "Εκτιμώ ότι θα πρωταγωνιστήσουμε στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ, ενώ στόχος μας είναι η εφηβική και η παιδική ομάδα που παίζουν στην Α’ κατηγορία να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα. Θέλω να πιστεύω ότι οι περσινές κακές και επιεικώς ατυχείς διαιτησίες δεν θα επαναληφθούν και δεν θα διαμορφώσουν την τελική κατάξη. Η διοίκηση της ΕΣΚΑΝΑ θα πρέπει να κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλες τις ομάδες, διότι με την περσινή συμπεριφορά της (τιμωρίες παραγόντων-προπονητών, ορισμοί διαιτητών κτλ.) όχι μόνο δεν προσέφερε στο άθλημα, αλλά αλλοίωσε αποτελέσματα και δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των συλλόγων. Είμαστε αποφασισμένοι να «επενδύσουμε» στις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομών, θέλουμε οι πιτσιρικάδες της περιοχής να έρθουν στην οικογένειά μας και να αγαπήσουν μαζί μας το άθλημα του μπάσκετ".

Ο προπονητής Δημήτρης Τσολάκης αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του συλλόγου. "Λειτουργούμε με το ίδιο σκεπτικό, θέλουμε να δίνουμε ευκαιρίες σε μικρά παιδιά, δεν αλλάζει η φιλοσοφία του συλλόγου. Στόχος μας είναι δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά των ακαδημιών και από εκεί και πέρα να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Είχα πει από την αρχή ότι ο Άλιμος είναι η ομάδα μου, δεν μπορούσα να την αφήσω, έχω τον συνεργάτη μου και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την παράλληλη συνεργασία μου με τον Ηρακλή που είναι ένας μεγάλος σύλλογος".

Τέλος, ο άμεσος συνεργάτης του Τσολάκη, ο Δημήτρης Πρασσάς, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την υγεία της ομάδας. "Στόχος μας είναι να είμαστε υγιείς, ώστε να φτάσουμε το maximum των δυνατοτήτων μας και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε κάτι καλύτερο από την περσινή 5η θέση και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή την πορεία, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο και επίπονο είναι το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα