Α ΕΣΚΑΝΑ | Μισιακός: "Το δυσκολότερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων"

Ο Ιωνικός Νικαίας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΝΑ και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Γ' Εθνική. Ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Μισιακός, κάνει έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς και αφιερώνει την επιτυχία σε όλους όσους στήριξαν την ομάδα στα δύσκολα.

Η συνέντευξη του Δημήτρη Μισιακού στο ionikosbc.blogspot.com:

Πρώτα πρώτα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.. Το έχεις συνειδητοποιήσει..;

"Τα

καταφέραμε. Είναι όμορφο το συναίσθημα όταν πραγματοποιείς τους στόχους που έχεις θέσει".

Ένα σχόλιο για το παιχνίδι (παρελκόμενα και μη) και αν υπάρχει ικανοποίηση από την εμφάνιση.

"Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση. Είχαμε πολύ καλή επιθετική λειτουργία παρά την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού . μείναμε συγκεντρωμένοι και είχαμε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα".

Η σεζόν τελείωσε, οπότε να πάρουμε υπόψιν κάποιους σταθμούς του φετινού πρωταθλήματος... Πώς ένιωσες όταν η ομάδα έπεσε απότομα από την 1η θέση, με 2 ήττες σερί από Μάνδρα και Ίκαρο και λίγο αργότερα από Φάρο. Όταν δηλαδή πολλοί πίστεψαν ότι είχαμε τελειώσει από τη διεκδίκηση του τίτλου;

"Σίγουρα ήταν μια κρίσιμη περίοδος για την ομάδα , οι ήττες είναι μέρος του αθλήματος. Είδαμε τα λάθη μας, δουλέψαμε περισσότερο και βελτιωθήκαμε. Μείναμε πιστοί στον στόχο μας ως το τέλος".

Λίγο αργότερα, ο Ιωνικός βρέθηκε να αντιμετωπίζει τον Εθνικό, δις μάλιστα, με την πλάτη στον τοίχο... Ποια ήταν εκείνη η διαχείριση που έπαιξε ρόλο και μας χάρισε 2 σημαντικές νίκες; Όταν άλλοι μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν λυγίσει μετά από τέτοια πίεση..

"Αναλύσαμε και προετοιμαστήκαμε για τους συγκεκριμένους αγώνες όπως κάναμε σε κάθε αγώνα. Το κίνητρο των παικτών ήταν υψηλό όπως η ενέργεια και η συγκέντρωση που έβγαλαν μέσα στο γήπεδο".

Ο Ιωνικός βρέθηκε να αποκτά φόρμα όμως μια ήττα στον ημιτελικό από τον Εθνικό και λίγο αργότερα στο πρωτάθλημα από τη Μάνδρα, αποτέλεσε νέο χτύπημα στην ψυχολογία. Τι διαχείριση έγινε εκεί προκειμένου ο Ιωνικός να κρατηθεί όρθιος;

"Στους συγκεκριμένους αγώνες που αναφέρεις είχαμε απώλειες παικτών λόγω τραυματισμών. Παρόλα αυτά η ομάδα έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο που μας έδωσε το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια".

Τι μεσολάβησε μετά, καθώς ο Ιωνικός δεν έχασε παιχνίδι από τη Μάνδρα κι έπειτα;

"Συνεχίσαμε να δουλεύουμε με συγκέντρωση στις προπονήσεις, οι τραυματίες επέστρεψαν, είχαμε περισσότερες λύσεις".

Εν τέλει, ο Ιωνικός για να μιλήσουμε με όρους στίβου, έφτασε και προσπέρασε τον Εθνικό, λίγο πριν το φίνις. Σε τι πιστεύεις οφείλεται αυτό; Τι μπορεί να κάνει μια ομάδα να κάνει τέτοιον “τερματισμό” και αντίθετα τι μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα, στο να χάσει ένα πρωτάθλημα που μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές φάνταζε σίγουρο;

"Νομίζω η συνέπεια στις υποχρεώσεις μας, η καλή χημεία και η υπομονή μας έδωσαν το δικαίωμα να παραμείνουμε όρθιοι μέχρι το τέλος".

Ποιο παιχνίδι και ποια στιγμή από το φετινό πρωτάθλημα θα σου μείνει αξέχαστη;

Οι εκτός έδρας νίκες με

Keywords
Τυχαία Θέματα