Α2 | Όσκαρ 1ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας ξεκίνησε και το superbasket.gr θα σας παρουσιάζει κάθε εβδομάδα, τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εκάστοτε αγωνιστικής... Η αρχή γίνεται με την πρεμιέρα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ1. Τάσος Καρτέρης

Σίγουρα αδικούμε τους συμπαίκτες του Παύλο Καρβούνη και Σωτήρη Μπουρδάνο, που επίσης ειχαν καθοριστική συμβολή στην επικράτηση της ΚΑΠ επί του Φιλαθλητικού, όμως ο Τάσος Καρτέρης αποτέλεσε τη μεγάλη αποκάλυψη του παιχνιδιού. Ο νεαρός γκαρντ έμεινε για 28 λεπτά πάνω στο παρκέ, τελειώνοντας

το ματς με 18 πόντους και 4/6 τρίποντα, κερδίζοντας τους πάντες με την εμφάνισή του.

2. Φώτης Βασιλόπουλος

Έκανε... πράγματα και θαύματα! Ο Φώτης Βασιλόπουλος ανέλαβε ρόλο... μαέστρου στην καλοκουρδισμένη ορχήστρα του Ντίνου Καλαμπάκου και οδήγησε το Παγκράτι στη σπουδαία νίκη επί του Φιλίππου Βέροιας. Ο αρχηγός των "ροσονέρι" τέλειωσε το ματς με 12 πόντους και 14 ασίστ, αφήνοντας πολλές άφωνους τους θεατές με την ωριμότητα που έβγαζε στο παιχνίδι του. Αν συνεχίσει έτσι, το Παγκράτι δεν θα κινδυνεύσει ποτέ.

3. Βαγγέλης Καράμπουλας

Παρότι το ματς με αντίπαλο τον ΟΦΗ έκρυβε ουκ ολίγες... παγίδες, η ΑΕΚ φρόντισε να απλουστεύσει τα πράγματα, με τον Βαγγέλη Καράμπουλα να είναι κορυφαίος παίκτης της μαζί με τον Μιχάλη Πολυτάρχου. Ο έμπειρος φόργουορντ συνέβαλε πέρυσι τα μέγιστα στην άνοδο της ΑΕΝΚ, ενώ φέτος φιλοδοξεί να κάνει κάτι ανάλογο και με την Ενωση. Το ντεμπούτο του πάντως ήταν ιδανικό, καθώς τέλειωσε το ματς με 20 πόντους και στατιστική για όσκαρ (3/3 βολές, 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4 ασίστ). Η παρουσία του ήταν ηγετική!

4. Σάκης Γιαννακόπουλος

Πρόκειται για έναν all around forward. Παίκτης με πολύπλευρη συνεισφορά στο παιχνίδι, που κάνει διάφορες δουλειές και... συμφέρει. Το ματς της Τρίπολης κόντρα στον Αρκαδικό ήταν ιδιαίτερο για το Λαύριο, όμως ο Σάκης Γιαννακόπουλος και οι συμπαίκτες του φρόντισαν να το μετατρέψουν σε μια άνετη νίκη. Ο έμπειρος παίκτης σκόραρε 16 πόντους, προσθέτοντας 6 ασίστ, 6 ριμπάουντ και εξαιρετική άμυνα πάνω σε όποιον κλήθηκε να μαρκάρει.

5. Νίκος Ψωμάς - Λυμπάρης

Για τους... στατιστικολάγνους έκανε απλά μια θετική εμφάνιση. Όμως, όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στο κλειστό του Λαγκαδά ξέρουν πως πρόκειται για έναν από τους παίκτες-κλειδιά του Κοροίβου στο παιχνίδι με τον Ερμή. Ο 29χρονος σέντερ αγωνίστηκε 14 λεπτά, σημειώνοντας 10 πόντους, χωρίς να αστοχήσει σε κάποια προσπάθεια (2/2 βολές, 4/4 δίποντα) και το σημαντικότερο είναι πως οι έξι τελευταίοι του μπήκαν στο φινάλε που κρίθηκαν τα πάντα... Σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να βρισκόταν κάλλιστα ο συμπαίκτης του Τάσος Χαρισμίδης, που άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

MVPΦώτης Βασιλόπουλος

HERO OF NIGHTΣωτήρης Καραποστόλου

Ο Ηρακλής ήταν πολύ καλά διαβασμένος στο κλειστό της Καλαμίτσας και προσπάθησε να πάει το σκορ χαμηλά, ώστε να διεκδικήσει το διπλό. Τα περισσότερα "ατού" του Θωμά Νίκου... κλειδώθηκαν, όχι όμως και το μεγαλύτερο. Ο λόγος φυσικά για τον Σωτήρη Καραποστόλου, ο οποίος κατάφερε να διασπάσει με τα τρίποντά του την αντίπαλη ζώνη, κι ας φαίνονται σε κάποιους... λίγα τα 4/12 τρίποντα. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο είχαν να πουν πως η Καβάλα θα... ζοριζόταν πολύ να επικρατήσει αν δεν υπήρχε ο Καραποστόλου. Ο Έλληνας "μπόμπερ" τέλειωσε το ματς με 19 πόντους 0/3 δίποντα και 5 λάθη, όμως επαναλαμβάνουμε, αποτέλεσε τον άνθρωπο που έκρινε τον αγώνα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΝτίνος Καλαμπάκος - Βασίλης Νιπεργιάλης

Είθισται να κερδίζει ένας τη συγκεκριμένη θέση, όμως στην προκειμένη περίπτωση κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο, καθώς αμφότεροι είχαν κομβικής σημασίας ρόλους στις αντίστοιχες νίκες των ομάδων τους.

Ο Βασίλης Νιπεργιάλης είδε τον Κόροιβο να δοκιμάζεται σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, με τον Ερμή Λαγκαδά να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο, όμως είχε το καθαρό μυαλό να ηρεμήσει τους παίκτες του στην ανάπαυλα, να χρησιμοποιήσει το σχήμα-κλειδί με τους τρεις γκαρντ στο τρίτο δεκάλεπτο και να πανηγυρίζει το ροζ φύλλο.

Όσο για τον Ντίνο Καλαμπάκο; Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Έχοντας να διαχειριστεί ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ απέκτησε κάποιες έμπειρες και σίγουρες λύσεις, παρέδωσε τα... κλειδιά στον Φώτη Βασιλόπουλο και αξιοποίησε νεαρούς και διψασμένους για διάκριση παίκτες, με τη νίκη κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας να μιλάει από μόνη της. Το κοινό του ΜΕΤΣ είδε την ομάδα του ΑΟΠ να εκπέμπει υγεία, να βγάζει καλή εικόνα πάνω στο παρκέ και να αφήνει υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα