Α2 | Όσκαρ 3ης αγωνιστικής

Αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι ήταν η 3η στην Α2, με πολλά παιχνίδια να κρίνονται στις λεπτομέρειες, καθηλώνοντας το πολυάριθμο κοινό που παρακολουθούσε είτε από κοντά, είτε ιντερνετικά τις επτά μονομαχίες. Το superbasket.gr σας παρουσιάζει για μία ακόμη εβδομάδα τους κορυφαίους...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ1. Θοδωρής Τσιότρας (ΑΕΚ)

Ήταν η... ψυχή της ΑΕΚ στη δύσκολη εκτός έδρας επικράτηση επί της Καβάλας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση,

που δεν αντικατοπτρίζεται πλήρως στη στατιστική. Μπορεί να τέλειωσε το ματς με μηδέν ασίστ, όμως έβγαλε αστείρευτη ενέργεια πάνω στο παρκέ, πίεσε στην άμυνα, έβαλε 10 πόντους χωρίς να... εκβιάσει προσπάθειες και έφτασε στα πρόθυρα του νταμπλ-νταμπλ, μαζεύοντας 9 ριμπάουντ.

2. Νίκος Κακλαμάνος (Κόροιβος)

Είναι ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Μαζί με τον Σάκη Καρύδα, που επωμίστηκε και το κομμάτι της οργάνωσης, ήταν οι δύο κορυφαίοι του Κοροίβου στις Σέρρες, με τον Κακλαμάνο να πετυχαίνει μεγάλα σουτ όταν η μπάλα... έκαιγε. Χαρακτηριστικότερο ήταν αυτό που έβαλε στο 36', απαντώντας στην ισοφάριση των Ικάρων και αποτέλεσε το εφαλτήριο για την τελική αντεπίθεση της ομάδας του. Είχε 19 πόντους με 5/6 βολές, 1/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 2 ασίστ. Η μία μάλιστα, σε σημαντικό τρίποντο του Νοέα.

3. Νίκος Πέττας (Ψυχικό)

Όταν σφίγγουν τα... γάλατα, τότε αναλαμβάνουν οι "ζόρικοι" και ο Νίκος Πέττας έχει πάντα το ειδικό βάρος για να ανταποκρίνεται στα δύσκολα. Το Λαύριο αποτέλεσε έναν εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο για το Ψυχικό και το μόνο βέβαιο είναι πως θα είχε δραπετεύσει με το διπλό, αν δεν υπήρχε ο έμπειρος φόργουορντ. Σε ένα από τα καλύτερα απογεύματά του στην Α2, φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 30 πόντους, σε 33 λεπτά συμμετοχής, έχοντας στατιστική για... όσκαρ: 5/6 βολές 5/9 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 8 κερδισμένα φάουλ. Απλά απολαυστικός και με το... σπαθί του MVP της 3ης αγωνιστικής.

4. Γιώργος Μπρόζος (Φίλιππος Βέροιας)

Ο Φίλιππος Βέροιας συνέχισε την ανοδική του πορεία μετά από την ήττα στην πρεμιέρα από το Παγκράτι, περνώντας δια πυρός και σιδήρου από το κλειστό του Κοντόπευκου. Ο Δημήτρης Γκίμας ευτύχισε να έχει πολλούς πρωταγωνιστές, με κορυφαίους όλων τον Γιώργο Μπρόζο. Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν αποδοτικός σε διάφορους τομείς, έβγαλε σημαντικές άμυνες και έδωσε λύσεις στην επίθεση. Τέλειωσε τον αγώνα με 13 πόντους (5/5 δίποντα) και 4 ριμπάουντ.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς (ΟΦΗ)

Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού ΟΦΗ. Ο 24χρονος σέντερ αποδεικνύεται... λίρα εκατό, δικαιώνοντας τον Φώτη Τακιανό για την επιλογή του. Μετά από τη συγκλονιστική του εμφάνιση στο Ψυχικό, ο Σέρβος έκανε θραύση στο Μετς τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, ωθώντας τους Κρητικούς στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Έβαλε 20 πόντους με 6/7 βολές και 7/13 δίποντα, μαζεύοντας και 11 ριμπάουντ. Αν συνεχίσει έτσι, ο ΟΦΗ θα κάνει πολλές νίκες.

MVPΝίκος Πέττας (Ψυχικό)

HERO OF THE NIGHTΑλέξης Φαλέκας (ΑΕΚ)

Η Καβάλα είχε βρεθεί κοντά στη νίκη, έχοντας το προβάδισμα με 66-65 ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ωστόσο, στα 45'' πριν χτυπήσει η τελική κόρνα "μίλησε" η κλάση και η εμπειρία του Αλέξη Φαλέκα, ο οποίος με τρίποντη "βόμβα" έγραψε το 66-68. Στη συνέχεια ο Τσιότρας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών έκανε το 66-70 και ο Φαλέκας με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 66-72. Σε ένα με πολλούς πρωταγωνιστές ο ικανότατος πλέι μέικερ ήταν ο... ήρωας της βραδιάς για την Ένωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΒαγγέλης Ζιάγκος (ΑΕΚ)

Η απόλυτη δικαίωση για έναν άνθρωπο που... ζει και αναπνέει για την αναγέννηση της αγαπημένης του ΑΕΚ και μέχρι στιγμής δείχνει να δημιουργεί κάτι πολύ δυνατό. Το ντέρμπι με την Καβάλα αποτέλεσε ένα μεγάλο "crash test" και η Ένωση πήρε... δέκα με τόνο, αλώνοντας το κλειστό της Καλαμίτσας, με εκπληκτική ανατροπή στο φινάλε. Ο ικανότατος τεχνικός κατηύθυνε ιδανικά τους παίκτες του, είχε ψυχραιμία και ώριμες επιλογές, οδηγώντας την σε μια σπουδαία επικράτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα