Α2 | Τα Όσκαρ της 8ης αγωνιστικής

Και η 8η αγωνιστική της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών αποτελεί παρελθόν, με το superbasket.gr να σας παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές της...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:1. Στέφαν Νίκολιτς (ΑΕΚ)

Λίρα εκατό αποδεικνύεται ο Σέρβος "κόμπο" γκαρντ, που παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται καλύτερος και ο Βαγγέλης Ζιάγκος τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Το Λαύριο έβαλε... δύσκολα στην ΑΕΚ, όμως οι παίκτες της "Ένωσης" διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, με τον Στέφαν Νίκολιτς

να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Σε 29' συμμετοχής είχε 15 πόντους με 2/2 βολές, 2/4 δίποντα και 3/4 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ, αποφεύγοντας τα λάθη.

2. Μάρκο Πόπαντιτς (Αρκαδικός)

Το "πολυβόλο" του Αρκαδικού ξαναχτύπησε! Ο Μάρκο Πόπαντιτς ήταν καταπληκτικός και στο κλειστό του ΜΕΤΣ, όπου με μια μεγάλη εμφάνιση, οδήγησε το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη στην επικράτηση επί του Παγκρατίου. Ο Σέρβος είχε 20 πόντους με 4/5 βολές, 2/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τα 5 λάθη να αποτελούν το μοναδικό του ψεγάδι. Το σημαντικότερο για τον Αρκαδικό είναι πως πέτυχε σουτ-μαχαιριές σε κρίσιμα σημεία.

3. Σωτήρης Καραποστόλου (Καβάλα)

Απλά απολαυστικός! Σε ένα ακόμη μεγάλο απόγευμα για την Καβάλα μετά από την έλευση του Γιάννη Τζήμα, ο Σωτήρης Καραποστόλου ήταν ασταμάτητος, φροντίζοντας να κόψει κάθε όρεξη για διπλό στον Ερμή Λαγκαδά. Ο μεγάλος "μπόμπερ" αγωνίστηκε για 22 λεπτά, έχοντας 25 πόντους με 5/5 βολές, 4/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 4 ασίστ, κάνοντας τα πολλά λόγια να είναι περιττά στην περίπτωσή του.

4. Βασίλης Κιτσούλης (Φίλιππος Βέροιας)

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής έγινε στην Βέροια, με τον Βασίλη Κιτσούλη να αποτελεί τον πολυτιμότερο παίκτη του Φιλίππου στη βαρυσήμαντη επικράτηση επί του Κοροίβου. Ο έμπειρος φόργουορντ πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν η μπάλα... έκαιγε, σημειώνοντας κρίσιμους πόντους, ενώ το σημαντικότερο είναι πως κατάφερε να αξιοποιήσει ιδανικά τους συμπαίκτες του, μετά από post up παιχνίδι. Στα 34' που βρέθηκε πάνω στο παρκέ σκόραρε 18 πόντους με 7/12 βολές, 1/3 δίποντα και 3/3 τρίποντα, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 7 (!) ασίστ.

5. Κώστας Τσότσος (Ηρακλής)

Ήρθε χωρίς πολλές... τυμπανοκρουσίες και εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί για τον Στέφανο Πέρκο. Ο Κώστας Τσότσος είναι άκρως παραγωγικός και στο ντέρμπι παραμονής με τον Φιλαθλητικό βρήκε ρυθμό από νωρίς, φορτώνοντας το αντίπαλο καλάθι με 22 πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής. Τα ποσοστά του ήταν φοβερά (9/10 βολές, 5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο), ενώ είχε παράλληλα 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

MVP:Βασίλης Κιτσούλης (Φίλιππος Βέροιας)

HERO OF THE NIGHT:Γιώργος Μαυρογιάννης (Φίλιππος Βέροιας)

Λίγοι τον περίμεναν, όμως κατάφερε να κάνει τη διαφορά με την απόδοσή του. Με εξαιρετική εμφάνιση και στα δύο ημίχρονα, ο άλλοτε διεθνής με την Εθνική μας ομάδα των Εφήβων πλέι μέικερ, δήλωσε "παρών" εν όψει της συνέχειας. Στα 26' που έπαιξε, έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, έχοντας 15 πόντους με 3/4 βολές, 3/4 δίποντα και 2/3 τρίποντα, καθώς και 3 κλεψίματα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:Φώτης Τακιανός (ΟΦΗ)

Ό,τι και να πει κανείς για τον φετινό ΟΦΗ είναι λίγο και σίγουρα η προσπάθεια φέρει τη σφραγίδα του Φώτη Τακιανού! Ο έμπειρος τεχνικός οδηγεί τους Κρητικούς εκ του ασφαλούς, με το θρίαμβο στο υποτιθέμενο ντέρμπι με τους Ικάρους Σερρών να αποτελεί μία ακόμη τρανή απόδειξη της σκληρής δουλειάς που γίνεται στους "μελανόλευκους".

Keywords
Τυχαία Θέματα